IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще дава на Jaguar Land Rover и стандартни двигатели

Двата производителя разширяват сътрудничеството си и извън електромобилите

BMW ще дава на Jaguar Land Rover и стандартни двигатели

Наскоро договореният съюз между Jaguar Land Rover и BMW ще бъде разширен, като ще включи и обмяна на двигатели с вътрешно горене. Това съобщава британското изданието Autocar, което се позовава на източник, участвал в преговорите между двата автомобилни производителя.

Двете компании първоначално се съгласиха да започнат съвместна разработка на електрифицирани силови агрегати, но сега са се договорили и за по-широко сътрудничество, включващо бензинови, дизели и хибридни двигатели за най-различни модели.

Според източниците на Autocar, BMW ще доставя на Jaguar Land Rover двигатели с вътрешно горене, включително редови четирицилиндрови и шестцилиндрови агрегати. Някои от тях ще бъдат част от хибридна система, тоест ще са електрифицирани.

Целта е да се позволи на Jaguar Land Rover да намали текущите си инвестиции в бензинови, дизелови и хибридни двигатели и вместо това да съсредоточи разходите си за научни изследвания и развитие върху електрическите двигатели в партньорство с BMW. В същото време с тази сделка BMW ще предпази съществуващите в момента научноизследователски и развойни дейности, върху които концернът работи. 

Чрез обединяване на усилията - както при електрическите двигатели, така и при двигателите с вътрешно горене, Jaguar Land Rover и BMW се надяват да извлекат ползи от увеличените икономии от мащаба, като си поделят разходите за развитие.

0 от 500