IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Defender ще има функция за дистанционно офроуд управление

Системата вече е тествана, но все още не е получила официално разрешение за ползване

Новият Defender ще има функция за дистанционно офроуд управление

Компанията Land Rover разработва система за дистанционно управление по офроуд терени. Според информация на изданието Autocar, тя ще може да бъде използвана само при определени условия.

Главният продуктов инженер на марката - Стюарт Фрит, обяви, че технологията вече е била тествана, което е потвърдило възможността Defender да разполага с подобна екстра. Функцията ще бъде въведена като допълнение на вече съществуващата 3D система, която осигурява виртуално изображение на собственика на автомобила от разстояние.

За да бъде използвано серийно, дистанционното управление първо трябва да бъде одобрено от съответните регулатори. Това означава, че все не е ясно и кога системата би могла да бъде налична при новия Defender.

Друга интересна новост, която от Land Rover обмислят да използват, е възможността собствениците на всъдеходи да излъчват на живо техните офроуд преживявания. Засега обаче тя е заложена само като идея.

Снимка: Land Rover

0 от 500