IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко струва смяната на масло на най-скъпите коли в света?

Цената не се определя само от марката, а зависи и от конструкцията на колата

Не е тайна, че цената на превозното средство оказва влияние и върху стойността на техническото му обслужване. Дори толкова елементарна за повечето шофьори процедура като смяната на маслото в двигателя не прави изключение. Невинаги обаче стойността на обслужването се определя от принадлежността към определена марка.

При някои автомобили тази процедура се оскъпява значително от тяхната конструкция и няма как да бъде извършена в обикновен сервиз, тъй като е нужно специално оборудване, а то също е скъпо. Затова и нейната цена понякога е в хиляди долари.

Колко струва смяната на масло при най-скъпите коли в света? (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #5
    21 rate up comment 1 rate down comment
    До 4 ( преди 2 години )
    В тубата има видео, как се сменя на Бугати! Демонтират се доста неща, не е както си мислиш! Но и се сещаш, че гаранцията отива във Франция, ако си бараш колата сам?
  • #4
    9 rate up comment 31 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Трябва да си голям балък да дадеш хиляди долари за една смяна на масло. Това че колата се води "супер, хипер, мега, спорт лукс" не я прави кой знае колко по различна от обикновена кола. Всички двигатели са еднакви. Развиваш пробката, източваш старото масло завиваш пробката, сменяш филтъра, наливаш маслото. И на най сложната кола е работа за 30 мин. И няма такова нещо като специални масла. Маслата са едни и същи. Има спецификации за вискозитет, отиваш в магазина и си купуваш както ти трябва.
  • #3
    21 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Абсолютно инженерно недоразумение. Немците са царе на недомислиците и излишното осложняване.
  • #2
    18 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Капризни коли за доене на претенциозни неразбиращи.
  • #1
    13 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Пеши, пак топлиш стари манджи(справка 3.08.2020).