IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo Giulia GTAm предизвиква Porsche 911 GT3 на писта

Двата спортни модела водят битка за най-бърза обиколка, а също така на ускорение и спиране (ВИДЕО)

Представената по-рано тази година Alfa Romeo GTAam е сред най-екстремните модели на италиански производител. Спортният седан, разработен с помощта на Sauber Engineering, е ориентиран към максимална мощност и се справя страхотно, но дали има шанс срещу новото Porsche 911 (992) GT3 в спор на пистата?


Alfa Romeo Giulia GTAm vs Porsche 911


Мат Уотсън от Carwow се опита да отговори на този въпрос, като изпробва двата модела при еднакви условия. Под капака на италианския седан е поставен 2,9-литров туин-турбо V6 с мощност 540 к.с. и 600 Нм, като задвижването е към задните колела. Цената на модела в Италия е 178 000 евро.

Неговият съперник е в същия ценови диапазон - 170 960 евро, като разчита и на подобна мощност. Задвижването на Porsche 911 GT3 става с 4,0-литров "боксер", който развива 510 к.с. и 470 Нм. Високооборотният мотор е свързан със 7-степенна скоростна кутия PDK. А въпросът в случая е как двата автомобила ще се справят на къса състезателна писта?



Не е изненада, че спортното купе със задно разположение на мотора е по-бързо от италианския седан. Porsche 911 GT3 дава време от 46,1 секунди, докато Giulia GTAm финишира за 47,6 секунди. Германският модел печели и надпреварите за ускорение от 0 до 60 мили (97 км/ч) и до 100 мили (160 км/ч), както и теста за спиране.

Времената на 911 GT3 са съответно 3.46 секунди, 7.53 секунди и 3.96 секунди, докато тази Alfa Romeo се нуждае от 4.25, 8.28 и 3.24 секунди. Тя обаче има едно предимство пред съперника си, тъй като е "колекционерски" автомобили - от версията GTAam ще бъдат произведени едва 500 бройки.

Снимка и видео: Carwow

0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Бъркаш понятията ( преди 2 години )
    Макларън не е порше и никога няма да бъде
  • #8
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Правилно колега #5, ще си позволя малко да допълняПорше 917К - боксер 12 цилиндъра 4.5 литра, 1100 коня.Тегло на автомобила 800 кг. - т.е. имаме под 1 съотношение кг/к.с. Това нали знаете какво означава? Този спортен автомобил буквално ги е смазвал и то с много.Иначе за съвременните коли повечето са им 6-цилиндрови бксери, имат и 4 цилиндрови турбо, както и 8-цилидрови за Панамера и Кайен.
  • #7
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    6-ти, или си много малък ,или си много ограничен! Потърси малко инфо за "МакЛарън- Порше" - един сезон имат само във Ф1 ,но взеха 3 победи, като едната беше двойна ! Завършиха втори при конструкторите , Ален *** и Йохансон бяха пилоти. Двигателя не беше боксер а V образен:))
  • #6
    6 rate up comment 8 rate down comment
    до 5-та пача д немск ( преди 2 години )
    А бе дршняр кога порше спечели състезание дори едно във Формулата тогава да говорят а не някакви льо ман и други състезания за обрятни във франция
  • #5
    8 rate up comment 3 rate down comment
    до 3 куха пача с рен ( преди 2 години )
    Не грамо тник, ти къде прочете за V12 , ся ясно, че само това си чувал, ама виж кво пише за 917 примерно и какви други конфигурации има за подреждане на цилиндрите освен R и V. Баси пропадналите кухи *** има, да не говорим, че е обидно да се споменала рЛ ..(а)йно в статия за порше и алфа.
  • #4
    21 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тая Алфа ме съмнява да са я карали както трябва. Той Мат с тая енергия на ***
  • #3
    11 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ти пияея глупости и Рено имат V10 във Формула 1 и какво а и състезателно порше с V12 НЯма и никога не е имало Всички поршета са 6 цилиндров боксер срамно а били спортни коли че то Ситроен имат V6 и какво от това.Порше никога не са били от ранга на Феррари с техните в12 Порше ползват надути до пръсване малолитражни турбомотори с кратък живот Това е истината другото са глупости
  • #2
    25 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Явно не познаваш добре историята на Порше. Имат и 8 и 12 цил.състезателни мотори, както и легендарни състезателни коли. Не пиши глупости, а се образовай. Не е срамно да загубиш от Порше на писта и всъщност не са много тези дето са по-бързи от него.
  • #1
    5 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Порше за цялата си история не са направили нищо друго освен 6 цилиндров боксер ,а 70 години никакъв друг двг нямат горките.