fallback

Eто кои са 10-те най-продавани електромобила в света

Близо половината от тях вероятно ще са ви непознати

Tesla е най-големият световен производител на електрифицирани автомобили, като води убедително пред VW и GM, показват обобщени данни за първото полугодие на 2021 на аналитичната компания EV Volumes. Компанията на Илон Мъск е пласирала 386 000 автомобила за шестте месеца. Volkswagen я следва с 332 000 бройки, но почти половината от тях са плъг-ин хибриди (PHEV). Третата позиция е за General Motors, с 227 000 бройки, от които 221 000 - чисти електромобили.

       Като цяло световният пазар на електрифицирани коли се развива много добре, с 2.65 милиона пласирани бройки и ръст на годишна база от цели 168 процента. Най-големият пазар е Европа, но ако сметнем само чистите електромобили (BEV), Старият континент ще отстъпи първенството на Китай.

В глобален мащаб делът на автомобилите с кабел за зареждане вече достига 6.3 на сто, при едва 3 на сто преди година. В Европа делът им е 14% от всички нови продажби.             На базата на досегашните резултати, анализаторите на EV Volumes прогнозират общо 6.4 милиона продажби на електрически автомобили за 2021 година, което ще е ръст от 98 на сто спрямо 2020. Все пак до края на годината темпото на растеж ще е по-умерено, защото сега сравнението е с много ниска база заради пролетните локдауни през 2020.  

Най-любопитна е класацията на най-продаваните електрически модели - цели четири от десетте автомобила в нея вероятно ще са напълно непознати за европейската публика.       10-те най-продавани електромобила в света (ГАЛЕРИЯ):

fallback
  • #12
    до 11 ( преди 2 години )
    На моменти даже се чудя дали са двама, или е един с необикновено сложно разстройство :D
  • #11
    анонимен ( преди 2 години )
    tsla на теб харесвали ти как ухаят електроните когато включваш щекера в розетка или как звучи v8 а какво е да отвориш капака на автомобила в съботния ден и да прекараш деня в гаража изучавайки устройство на двг или предпочиташ да висиш пред компа разсъждавайки върху поведението на хората за непознати емоции за теб
  • #10
    До 3 ( преди 2 години )
    И кога според теб са пуснати в продажба? ИД3 се продава вече доста отдавна! А ти виж в колко държави и континента се продава Модел У и пак пиши!
  • #9
    TSLA ( преди 2 години )
    Койсегаеномереднооо? В психологията има термин за хора, които заемат поза "партер" на бензинколонката и наричат обратни всички останали и той е "проекция".
  • #8
    анонимен ( преди 2 години )
    тия вибратори май си ги пляскаш като плюсчетата, а, гейзерски комунист
  • #7
    анонимен ( преди 2 години )
    за всичките гейзери с ДВГ-та - една електричка е 6 пъти по-евтина за обслужване от ДВГ, вярно е, че това идва от полицейско управление, но истината си е истина, ***
  • #6
    анонимен ( преди 2 години )
    Хаха, почитател на вибратори да каже на каращите двг че са гейове е уникално нагло и смешно. Пазете въздуха от газове и продължавайте да си запушвате ануаспусите, както до сега с всякакви предмети и спрете да се правите на остроумни.
  • #5
    анонимен ( преди 2 години )
    като се замислих по-големи *** от комунистите в лукойл няма, е брежнев хубаво се мляскаше с други ***, но ...
  • #4
    анонимен ( преди 2 години )
    гей джъндирите с двг-тата по-добре да не пишете
  • #3
    Петър е кухар ( преди 2 години )
    1, я виж германските, кога са пуснати в продажба. Тресла джендърите си пишете, каквото ви падне. Винаги извъртате нещата, гейзерска работа. Напълно нормално за вашия неопределен пол. Ще видим, като спрат субсидиите, тогава всички вибратори, колко ще се продават.
fallback
Последни