IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 и Toyota Camry се оказаха с еднакви разходи

За 5 години собствениците на двата седана харчат почти равни суми

Американският производител Tesla публикува разчети за средната стойност на притежанието на електромобил Model 3 в модификация Standard Range Plus в сравнение с популярния японски седан Toyota Camry. Ако се съди по цифрите, за 5 години и пробег от 96 500 км (60 000 мили) разходите двата седана ще излязат приблизително една и съща сума на собствениците си.


Tesla


В отчета на Tesla се посочва, че ориентировъчната стойност на Model 3 Standard Range Plus в САЩ е приблизително на едно ниво с моделите на Audi и BMW, но разходите по електрическия автомобил са много по-ниски и са нивото на по-евтината Toyota Camry, която е и най-популярният седан на американския пазар.

Разбира се, похарчените пари за електроенергия са много по-малко от тези за бензин при 100 000 км пробег, но в случая Tesla отчита амортизацията и цената на застраховката. Така за 5 години притежаването на Model 3 излиза около 55 цента за миля пробег.

Направените разчети са базата на данните за остатъчната стойност на седана Model 3, а също така и за разходите по ремонти, техническо обслужване, електроенергия и други фактори. Експлоатационните разходи, в които влизат, например, бензин или електричество, редовно техническо обслужване и гуми, за Model 3 са малко повече от половината сума от аналогичните разходи за Camry за същия период.

Трябва да се уточни също, че тези цифри все пак за за САЩ и очевидно ще бъдат по-различни за европейските пазари.

Снимка: Tesla

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Кольо ( преди 2 години )
    .....добър ден.....сега ли разбраха......няма да е по евтино на ток...., акумулатор,гуми въздушни филтри, отопление, охлаждане.. окачване...пари за ток ..... като свърши петрола друг начин няяя има...... хааахааа.....
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    И какви експлоатационни разходи има Теслата???! Да зареждаш евтин ток и да преглеждаш окачването когато се сетиш :))) Ааа и да получаваш ъпдейти, на софтуера....което обаче не е в графа разход ...
  • #3
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    скоро имаше доклад на полицейски управление в сащ - за 4 години ще спестят 24 хиляди долара на КОЛА
  • #2
    3 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    нагла пропаганда пак
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Преди доста време си купих нова кола и след 11 години ме блъснаха и отиде на вторични- по груби сметки с включени : цена , застраховки, данъщи, ремонти, поддръжка, гуми, гориво - за 150хил км дет успях да навъртя ми е струвала по 210-230? на месец.