IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пикапът на Shelby отнесе конкурентите

F-150 Super Snake вдига 100 км/ч само за 3,45 секунди

Когато чуете за автомобил с добавка Super Snake към името Shelby American, първото нещо, за което се сещате, е Mustang. Имаше обаче е „Супер Змия“, базирана на предишното поколение Ford F-150, като този пикап се задвижваше от V8 двигател с компресор, който при обем 5,0 литра развиваше над 760 к.с.


Shelby F-150 Super Snake


Сега Shelby American представя F-150 Super Snake, който този път е базиран на 14-ото поколение на пикапа. Под капака на автомобила, който ще излезе на пазара във варианти с единична (с две врати) и двойна (с четири врати) кабина, вече има 875 к.с. И от двете версии ще бъдат произведени по 300 бройки.

Новата „Супер Змия“ получава 22-цолови джанти Shelby със специални гуми и радиаторна решетка в цвят на каросерията. По същия начин са боядисани корпусите на огледалата, дръжките на вратите и декоративни елементи по вратите.


Shelby F-150 Super Snake


И двата пикапа Super Snake (с две и с четири врати) са получили регулируемо окачване с компоненти Ridetech и FOX, прегради отпред, нови щанги срещу преобръщане и подсилени задни носачи. Подобрена е и спирачната система, за да може да издържи на допълнителната мощност.

Вариантът с две врати носи пълното име на Shelby F-150 Super Snake Sport. Пикапът ускорява от 0 до 100 км/ч за3,45 секунди, а упражнението „ускорение от 0 до 100 мили (160,9 км/ч) и спиране обратно до нула“ отнема 8,3 секунди. А това означава, че забележителни машини като Roush F-150 Nitemare (3,9 секунди от 0 до 100 км/ч), Hennessey VelociRaptor V8 (4,1 секунди) и Ford F-150 Lightning (4,4 секунди) са по-бавни на ускорение.


Shelby F-150 Super Snake


Всъщност, Shelby American предлага двигателя Ford V8 5.0 Coyote в стандартния атмосферен вариант с 406 к.с,.а добавянето на компресора Whipple е опция. Така F-150 Super Snake може да бъде поръчан с всички модификации на шасито, екстериора и интериора само с атмосферен мотор.

Купувачът получава също двуцветна кожена тапицерия, вложки от въглеродни влакна, бродерия на подглавниците, спортни педали, стелки и с емблема Super Snake и затъмнени задни стъкла. Промените включват и спортна изпускателна система от Shelby и Borla с полиран двоен ауспух, както и капак на товарното отделение.

Още снимки на суперпиката - вижте в галерията:


Гаранцията за машините е три години или 36 000 мили (58 000 км). Пикапът Shelby F-150 Super Snake Sport с две врати и оборудване, базирано на версията Ford F-150 XLT 4x4, струва 90 790 долара за атмосферната версия и 98 690 долара за тази с компресор. В цената е включена и стойността на оригиналния пикап. Вариантът Shelby F-150 Super Snake с четири врати се продава за 105 708 долара с по-слабия мотор и 113 680 долара за по-мощния.

Снимки: Shelby American

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    от Германия до 3 ( преди 2 години )
    Прав си за колите. Американските коли са с по-големи двигатели, но всичките са на бензин. Европейските бензинови замърсяват по-малко. Но да минем към дизелите. В Европа повечето коли са дизели, а да не говорим за километричните опашки и задръствания от тирове, които харчат минимум 25 на сто дизел. Европа замърсява планетата много повече от Америка, затова американците продължават да правят коли с големи хубави бензинови двигатели. Не случайно фолксваген платиха милиарди на американците.
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 2 години )
    Не че да ви влизам в спора, ама американските коли имат толкова добри катализатори, че не покриват норми за емисиите от години и изобщо не могат да се продават в Европа а това Шелби тук, абсурд да покрие някакви норми. Да не гонорим, че в сАЩ 4.0 литров е най-често предпочитания двигател а в в Европа 1,4, така, че и дума не може да става да се сравняват вредните емисии в САЩ от автомобилите спрямо Европа. САЩ бяха десетилетия най-големия замърсител от 2-3г Китай ги изпревари.
  • #2
    42 rate up comment 15 rate down comment
    Лас Вегас ( преди 2 години )
    До урода под мене - Ти чувал ли си лафа първо да си погледнеш в собствената ***, а после в чуждата ?Това са някакви смешни 300 бройки, ***. Освен това няма как да замърсяват въздуха с всичките катализатори и подобни системи,с които са набичкани американските автомобили.Дай сега нещо за милионите таралясници БЕЗ КАТАЛИЗАТОРИ( продадени за цветни метали) в България, за ТЕЦ овете без филтри, кашлящите дизели на раздрънканите автобуси и камиони.И пак се сети за замърсяването на въздуха !! ...
  • #1
    20 rate up comment 30 rate down comment
    none ( преди 2 години )
    Поредното американско безумие, с 25 л. /100 км. разход. Държава с население от 320МЛН. замърсява и консумира колкото 3.2 МЛРД. от хората живеещи в останалият свят. Явно трябва Калифорния да се превърне в пустиня, Флорида в блато, а в Ню Йорк да нахлупят *** за да еволюира капитализма на дивият запад (ако мога да използвам определението на г-н Нуриел Рубини).