IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Urus се оказа опасен за малки деца

В САЩ вече е обявена сервизна акция за суперкросоувъра

Нова сервизна акция, която ще засегне кросоувъра Lamborghini Urus, беше обявена за САШ. Този път обаче причината е друг проблем - потенциално дефектен монтажен колан на средната задна седалка.


Lamborghini Urus


Изтеглянето ще засегне 224 бройки от модела, като то е част от новата кампания за безопасност, обявена от италианския производител. За тях се предполага, че може да са получили дефектни комплекти предпазни колани, направени от компании на Autolive Group, отбелязва Националната администрация по безопасност на движението (NHTSA),

Именно в Autoliv са установили, че кросоувърите са потенциално опасни за малки деца, като причината е във функцията за автоматично заключване на прибиращото устройство (ALR), която може да се деактивира твърде скоро. Тя не представлява заплаха за възрастни хора, но може да нарани обитателите на детските седалки, тъй като те не са обезопасени правилно и така се увеличава риска от нараняване в случай на злополука.


Lamborghini Urus


Поправката е сравнително лесна, като техниците на Lamborghini ще проверят комплектите на задните средни колани на кросоувърите и ще ги заменят, ако се считат за опасни. Ремонтът ще бъде за сметка на дилърите на италианския производител.

Снимки: Lamborghini

0 от 500