IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Петте най-надеждни автоматика – къде да ги намерим?

Тези изпитани във времето скоростни кутии се срещат както на стари, така и на нови модели

Сред автоматичните трансмисии има няколко много надеждни агрегата, чийто ресурс е стотици хиляди километри. Факт е, че всеки агрегат може да бъде повреден, но тези скоростни кутии са се доказали през годините. Те се срещат както на стари автомобили, така и на нови модели, като неслучайно са основен избор на някои от водещите автомобилни производители.

В случая изборът е на експертите от руското издание „За Рулем“, които имат сериозен опит с тези скоростни кутии. Те са категорични, че при редовно и най-вече правилно обслужване петте посочени по-долу трансмисии имат огромен ресурс, като при някои модели те може да надживеят дори самия автомобил.


5-те най-надеждни автоматика (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #8
    31 rate up comment 9 rate down comment
    младен ( преди 2 години )
    На новите коли не се обслужва защото е lifetime. Ама под lifetime се има предвит 150к, а за някой вече и 100к, км. или 5те години гаранция. Толкова за lifetime, на маслото!
  • #7
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Бат Рамбо ( преди 2 години )
    Претоплена стара статия
  • #6
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Последната снимка кърти. Не бях виждал такава кутия ;)
  • #5
    35 rate up comment 2 rate down comment
    ха ха ( преди 2 години )
    Думата необслужваем за скоростна кутия е меко казано смешно. В сервизите на марките това означава, че е така до края на гаранцията, останалото го пише с малки букви и трябва някой да го прочете :)
  • #4
    29 rate up comment 17 rate down comment
    шекерчоууу... ( преди 2 години )
    да си беше научил урока та да знаеш, че по-добри автомати от ZF и тия на Мерцедес няма! Относно оризарския айсин - питай сервизите на Опел и Алфа колко са "надеждни" ...
  • #3
    9 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Един хубав и издръжлив автомат струва много пари. Евтин модел с качествен автомат не съм видял. Лошото е че скъпия автомат прави цената на колата почти колкото и на електрическите коли. Не съм сигурен че си заслужава в днешно време так автомат.
  • #2
    44 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Петре научи английски преведи нещо от западни медии където се карат модерни коли, стига с тея руски партенки и абсурдни статии. Последните години има една скоростна кутия, която безусловно е най-добрата в света и това е ZF8HP. Всеки автожурналист като се качи на кола с нея му прави впечатление работата и е практически вечна дори и без обслужване.
  • #1
    45 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    ZF липсва, тая статия е за кофата :)