IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поредната Tesla изгоря по време на зареждане

Собствениците се спасиха по чудо, а щетите са за над милион долара

Поредният случай със запалил се и изгорял напълно електромобил на Tesla беше регистриран в САЩ. Това се е случило по време на зареждане на произведена през 2013 година Model S 85, съобщава The Washington Post.


Tesla пожар


Електрическият седан се е запалил през нощта в гараж в градчето Сан Рамон (Калифорния). Огънят се е разпространил бързо, причинявайки експлозии, които са разбили вратите на гарата. Напълно изгоряла е и паркирана наблизо друга Tesla Model S, като общите щети са за повече от милион долара.

Собственикът на електромобила и съпругата му са спели в отдалечена част на къщата . Пенсионерът Йоги Виндум и съпругата му Каролина са били събудени от алармата и са успели да напуснат дома си. Дошлите на мястото на инцидента пожарникари твърдят, че асфалтът в близост до гаража е бил толкова горещ, че по него не е можело да се ходи.


Tesla пожар


Проведеното разследване показва, че системата за термичен контрол на електрическия автомобил най-вероятно е причинила пожара. Семейството е решило да не се занимава повече с електромобили, като парите от застраховката отиват директно за закупуването на бензиново Audi.

Разследващите инцидента се оплакаха и от отношението на Tesla към инцидента. Двата изгорели автомобила са чакали няколко седмици експерти от компанията, които да установят причините за пожара, но те така и не са се появили.

Снимки: The Washington Post

0 от 500
  • #8
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Знаещ ( преди 2 години )
    В Холандия, хората живеещи в апартамент в блок, нямат право да си паркират или зареждат Ел. Автомобили в около блоковете пространства. Само на отдалечени обществени паркинги с колонки за зареждане. Очаквам скоро и българските власти да въведат същите забрани.
  • #7
    17 rate up comment 16 rate down comment
    ДаДа ( преди 2 години )
    Това, че същият ден са се запалили и изгорели по света хиляда други коли няма значение, но Tesla ... WOW!!! Все едно се е запалила международната космическа станция... и край на човечеството в космоса...
  • #6
    19 rate up comment 10 rate down comment
    Селянин ( преди 2 години )
    Audi да не са рекламодател на The Washington Post? На Йоги му изгоряла къщата, но първото нещо което е казал e: Супер, ще си купя Audi.
  • #5
    16 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Сега ще му платят и за колите и за къщата, много пари ще вземе от засраховките.
  • #4
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Имам чувството че нарочно ги палят тия Тесли, заради застраховката.
  • #3
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Коко ( преди 2 години )
    Тия *** някой купува ли ги
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Петър ( преди 2 години )
    Гонейки се за еколоичност се икономисва от безопасността на самото изделие,запалва се и се взривява какво ли не на батерии- от детски играчки, смартфони, компютри......до самолети и орбитални станции- това е бъдещето поне до момента
  • #1
    28 rate up comment 3 rate down comment
    Jiko ( преди 2 години )
    Бъдещето .....