IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota ще обнови близо 40-годишен модел

Компаниягта готви модернизация на Land Cruiser 70

Японският производител Toyota ще обнови един от най-старите си модели, който все още произвежда. Това е емблематичният SUV - Land Cruiser 70, който се задържа на конвейера вече 37 години и все още се радва на голямо терсене на някои пазари – като този в Австралия, например.


Toyota Land Cruiser 70


По информация на местното издание Motoring, модернизирането на всъдехода е планирано за следващата година. Обновеният Land Cruiser 70 ще получи увеличено място за багаж, както и най-модерни системи за безопасност и асистенти на водача. Подобрения по задвижването обаче не се предвиждат.

Настоящата Toyota Land Cruiser 70 за австралийския пазар е оборудвана с 4,5-литров V8 дизелов двигател с 205 к.с. и 430 Нм, който е комбиниран с механична скоростна кутия. Двигателят е от 2007 година, като отговаря на екостандарт Евро-5.


Toyota Land Cruiser 70


Всъдеходът е достъпен с 3 или с 5 врати, както и с два вида кабина – с един или два реда седалки. За последно Land Cruiser 70 беше актуализиран през 2020 година, когато получи нова мултимедия с 6,1-инчов дисплей, два USB портове, държачи за чаши и 12V контакт. Предстоящото обновяване показва, че в Toyota смятат да задържат модела на пазара поне още няколко години.

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Ачо ( преди 2 години )
    Един и същ *** ли пише всички коментари..?
  • #10
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В държави където зсрането на природата е без значение
  • #9
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Цацар Гешев ( преди 2 години )
    Това е джип за черните пътища в Африка и Австралия. Не е за ходене до мола. Това е най-доброто за местните, включително за военни, за мисии, сафарита и каквото се сетите, в което се включва тежък офроуд. Такива автомобили са направени, за да са максимално здрави и безпроблемни. Имам познат сапьор който ми е разправял, колко са незаменими тези машини в мините в Африка и че не виждат слънце и са само в калта за десетки години, без проблеми. Такива коли не се карат от мамини келешчета.
  • #8
    18 rate up comment 8 rate down comment
    Петров ( преди 2 години )
    Само факта че е 37 години на конвейера казва пре достатъчно що за автомобил е
  • #7
    25 rate up comment 8 rate down comment
    Щирлиц ( преди 2 години )
    Радост за очите е да видят красив автомобил,а не сплесканите грозотии,които приличат на катастрофирало нло.
  • #6
    33 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Карайте си педepacтките паркетници, правени от меки китки за меки китки и не давайте мнения за мъжките автомобили. ;) Да не забравите да идете на другия прайд.
  • #5
    8 rate up comment 17 rate down comment
    А тук ... ( преди 2 години )
    колхозниците са си направили банкет - с ориз! ))))))))))))))))))))
  • #4
    13 rate up comment 25 rate down comment
    Карач ( преди 2 години )
    Идеална за рибари и колхозници, за нищо друго не става!
  • #3
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Anu ( преди 2 години )
    И тука ги има, внос доработка до евро 6, но цената е доста нагоре (с бензинов двигател)
  • #2
    31 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Идеална джипка. Но тези нови екстри които слагат реално никой няма нужда от тях. хората които си купуват такива коли и си доработват според нуждите си така че колкото по малко екстри има толкова по добре. Старите модели преди 1995г. които са без електроника и дори с ръчки на прозорците са още по добри но вече трудно се намират такива.