IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi оцени ремонт на броня на повече от 30 000 евро

За цената на нов автомобил повреденият елемент дори не е сменен

Нито един автомобил не е имунизиран срещу сблъсък или злополука, а дори малка щета може да струва много на неговия собственик. Такъв е случаят с американеца Стивън Бърнс, който публикува в профила си в Twitter фактура с огромната сума, искана от Audi за ремонт на задната броня на e-tron, който принадлежи на съпругата му.


ремонт Audi


Бърнс разкрива, че жена му е ударила задната част на електрическия SUV с ниска скорост. Автомобилът е изпратен в сервиза на Audi за ремонт, където престоява 6 седмици, без да бъде поправен. От работилницата се оправдават с проблем с резервните части, но шокът за американеца е по-голям, когато получава сметката.

Ремонтът на незначителна катастрофа в Audi е близо до цената на нов Tesla Model 3. Жена ми просто не успя да спре навреме и се удари със скорост от под 20 км/ч. Кола, струваща 70 000 долара, би трябвало да издържи на подобен удар“, обяснява Бърнс пред изданието Autoevolution.


ремонт Audi


Раздразнението на мъжа се увеличава, след като получава сметката за ремонта – 38 000 долара. Бърнс отива при шефа на сервиза, който се съгласява да преразгледа фактурата и определя нова сума. Тя обаче също е фрапираща – 31 252 долара.

За щастие, Стивън Бърнс и съпругата му имат застраховки и няма да платят нищо от джоба си. Те обаче установяват, че в сервиза дори не са сменили задната броня, а само някои дребни детайли от нея. Цената на частите се оценява на малко над 10 000 долара, към които трябва да се добавят и разходите за труд - над 17 000 долара.

Снимки: Twitter

0 от 500
  • #19
    2 rate up comment 5 rate down comment
    РВ до 15 ( преди 2 години )
    Ми незнам...от 20 години имам боди шоп в САЩ. Ти сигурно знаеш повече от мен.Нали бе, ***.
  • #18
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    пияни и надрусани xD
  • #17
    32 rate up comment 1 rate down comment
    Jm ( преди 2 години )
    Работа на механик 160$ час, и този механик е работил седмица и половина по 8 часа на ден за да смени една броня??? Отделно тенекеджията е работил 2 седмици. Бояджията направо е скорострелен - само за 4 дни е сколасал да боядиса бронята.
  • #16
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 2 години )
    Тук му казваме източване на застрахователя. Споко, застрахователя ще заведе дело и ще обърне нещата. Даже може и в затвора да влезе шефа на серввиза - не е трудно да се докаже докумернталната измама.
  • #15
    10 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не на всякъде разбират от ремонти до сега в Бг никога не съм ходил на сервиз но тука в Нидерландия просто няма как сто пъти казах на човека че не е хидравличната помпа заради един О пръстен ми смени цялата помпа за 800 евро и после Ауди са виновни
  • #14
    5 rate up comment 5 rate down comment
    До РВ ( преди 2 години )
    Няма аджъстер, няма супервайзер, квадратен отзад и с 200, и се върти...хи хи...иначе мое да си дрънкаш, някой пък може да ти повярва
  • #13
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Карач ( преди 2 години )
    Така те клатят в гаранционните сервизи. Тая броня, чисто нова от магазин с боядисването, сваляне на старата и качване на новата ще е до 5000долара като от старата се прехвърлят стопчета, лайснички, парктроници и др джаджи.
  • #12
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Chcihco_Ficho ( преди 2 години )
    Еми американските монтьори толкова си могат, ремонта на тая кола в БГ ще ти се върже наколко 100ин лева (труд), какво са виновни Ауди, че американските монтьори им трябват 40 часа за елементарен ремонт. Колегата отдолу с американските коли няма да го коментирам, явно не разбира от нищо като гледам кака хвали тия ***.
  • #11
    11 rate up comment 3 rate down comment
    РВ ( преди 2 години )
    Тия малко са се оакали. Няма застрахователна компания която ще плати тази мега раздута сметка. Плюс тва е supplement, значи вече един естимейт е направен а това са допълнително намерени щети в процеса на работа. Пълни глупости са това, ако аджъстера е надписал яко ще му пратят супервайзър и ще редактират сметката.
  • #10
    13 rate up comment 21 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За това си карайте американските автомобили или японски такива.Тея прехвалени немски *** не стават.Лежът на стари лаври,немската премиум света тройца отдавна не става за нищо,освен ако не си готов да изливаш пари с кофи и ако това не те кара да се чувстваш,като глупаки,тогава може.