IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda разкри напълно новото HR-V за Европа

На Стария континент кросоувърът ще се предлага само като хибрид

Японският производител Honda разкри всички подробности за европейската версия на компактния си кросоувър HR-V. От компанията припомниха, че моделът на Стария континент моделът ще се предлага единствено с хибридно задвижване.


Honda HR-V Hybrid


Агрегатът на HR-V ползва технологии от Формула 1, като вече се поставя на два модели на марката - CR-V и Jazz. В неговата основа е 1,5-литров атмосферен бензинов двигател с мощност 106 к.с., който работи като генератор на два електромотора.

Съвкупната мощност на задвижващата система е 131 к.с. и 253 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 10,6 секунди, а разходът на гориво е 5,4 л/100 км по новия цикъл WLTP. Вредните емисии (СО2) на хибридната HR-V са 122 гр/км.


Honda HR-V Hybrid


Хибридната система e: HEV е структурно идентична с тази на Jazz, но HR-V разполага с по-голяма батерия - 60 клетки вместо 48, като съответно е и по-мощна – 80 кВт/ч. Кросоувърът получава три режима на шофиране - електрическо задвижване, хибридно задвижване и задвижване с бензиновия двигателя, като те се сменят сами в зависимост от пътната обстановка.

Продажбите на европейската HR-V ще стартират в края на годината, след като „близнакът“ у за Япония – Vezel, вече е на пазара.

Снимки: Honda

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Pfff ( преди 2 години )
    Превода е трагичен - 80кв/ч батерия???? То ако има такава , защо и е бензинов мотор? Отделно от това ускорение и визия са умопомрачителни......... Време е да напускат
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Намерете някой, който може да превежда точно. Не пишете глупости.
  • #2
    32 rate up comment 4 rate down comment
    Селянин ( преди 2 години )
    Три мотора 130 коня и 6 литра бензин!? WTF Нещо ми се губи смисъла съществуването на такива коли. Един нормален 10-15 годишен хечбек го постига този разход и без хибрид, еб*ти еволюцията.
  • #1
    32 rate up comment 7 rate down comment
    Мистър Уейн ( преди 2 години )
    5,4 л/100 може да постигне всяка кола, ускоряваща за 10.6 секунди, не виждам никакъв смисъл от хибридната технология в случая. И защо изобщо тези цифри се цифри се представят като впечатлявящи?