IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda загатна първия си електрически SUV

Кросоувърът Prologue е разработен съвместно с GM (ВИДЕО)

Компанията Honda пусна кратко видео, с което анонсира предстоящото излизане на пазара на нов кросоувър с името Prologue. Моделът е разработен съвместно с General Motors, като е предназначен за пазара в Северна Америка.


Honda Prologue


Засега е известно само, че SUV-моделът ще се появи през 2024 година и ще разчита изцяло на електрическо задвижване. На базата на Prlogue ще бъде създаден още един кросоувър, който ще се продава в САЩ под премиум-марката Acura. И двата електрообила ще се сглобяват в заводите на General Motors.

Honda е една от първите компании, които още в началото на 90-те години започна активно да налага своите електромобили на домашния си пазар в Япония. Това обаче ще бъде първият модел на марката с нулеви вредни емисии в Щатите.



Към момента автомобилният производител продава в Япония и Европа компактният електрически хечбек Honda-e, оборудван с двигател със 136 к.с. и литиево-йонна батерия с капацитет 35,5 кВт/ч. Той ускорява от 0 до 100 км/ч за 8 секунди и изминава 220 км/ч с едно зареждане.

Снимка и видео: Honda

0 от 500