IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda обяви плановете си за следващите 30 години

Електрификация, безопасност и защита на околната среда са приоритетите на компанията

Японският производител Honda представи ключовите направления за развитие и плановете на компанията до 2050 година. Те бяха обявени от новия президент и генерален директор Тошихиро Мибе.


Honda


Първото, към което Honda ще се стреми, е през 2050 година цялата дейност на компанията, в това число производството и използването на нейните продукти през целия им жизнен цикъл, да стане въглеродно-неутрална. За постигане на тази цел Honda се насочва в три направления - въглероден неутралитет, чиста енергия и повторно използване на ресурсите.

В допълнение към електрификацията на текущата моделна гама от мотоциклети и автомобили Honda ще разшири продукцията си с помощта на системата за смяна на батериите Honda Mobile Power Pack.

Компанията планира да увеличи количеството на използваните възобновяеми източници на енергия, като това ще стане с използването на "умни" енергийни системи, които ще бъдат включени към инфраструктурата. Също така японците ще продължат да развиват използването на водород в сътрудничество с General Motors.

В Honda са си поставали за цел да увеличат продажбите на "зелени" автомобил до 40% от общия брой през 2030 година и до 80% през 2035 година. Очакванията са, че през 2040 година целият обем от глобални продажби на компанията ще бъде на електромобили.


Honda


През 2050 година производителят ще трябва да сведе до нула количеството на пътно-транспортни произшествия с участието на негови автомобили и мотоциклети. За целта Honda разработва нови технологии за безопасност, като още през 2030 година ще внедри системата ADAS на всички свои нови автомобили, представени на пазарите в развитите държави.

И накрая - компанията обяви, че смята през следващите 6 години да инвестира 5 трилиона йени (около 6 мрд. долара) в научно-изследователски дейности, насочени към защита на околната среда и повишаване на безопасността.

Снимки: Honda

0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Общи приказки за далечни времена. Плах опит да се замажат очите на акционерите. А компании като Аиди и БМВ вече имат цели въглеродно-неутрални заводи и 100% захранвани от зелена енергия.
  • #2
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Рено ентусиаст ( преди 2 години )
    Китайските тпи крадци ли какво ще направят ще открият колелото xD
  • #1
    5 rate up comment 10 rate down comment
    raiders ( преди 2 години )
    Може, може да стане, разчитам на азиаците и в частност китайците да направят нещо добро за всички, че *** европейците вървим най-зле от развитите части на света.