IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda показа бъдещето на интериора си

Компанията ще залага на минимализма в салона на моделите си

Японският производител Honda реши да промени радикално дизайна на интериора на своите модели и показа в какво направление ще се развива в близко бъдеще. Концепцията се нарича "simplicity and something", тоест "простота и още нещо".


Honda интериор

Така ще изглеждат отвътре бъдещите модели на японската марка.

В интерес на истината, Honda не се готви за революция. Според Джонатан Норман, директор на отдела за интериорен дизайн на American Honda Motor Co., той и екипът му само са преразгледали класическия подход "максимум човек - минимум автомобил", като така са се избавили от така наречения "визуален безпорядък". Затова и акцентът при бъдещите модели на Honda ще бъде насочен към максимализиране на полезното пространство, като броят на механичните компоненти, нужни за нормалното функциониране на автомобила, ще бъде сведен до минимум.

Основните стълбове в дизайнерската концепция на компанията ще бъдат индивидуалността и емоционалната връзка с шофьора и спътниците. За това ще помагат дребни детайли като новият вид лост на скоростната кутия и внимателно подбраните материали за салона на автомобила.


Honda интериор

Ето какво представлява Honda Civic отвътре в момента, като разликата с това, което предстои, е наистина огромна.

За разлика от останалите производители Honda няма намерение напълно да се отказва от традиционните органи за управление. В крайна сметка, на блока за управление на климатика и под екрана на мултимедийната система, както и преди, има традиционни бутони. Дефлекторите на вентилацията пък са скрити - както е при моделите на Tesla.


Всичко това, очевидно, на първо време ще се предлага за автомобилите с алтернативно задвижване. Honda планира в началото на следващото десетилетие около 40% от продажбите на марката да бъдат на електрически превозни средства, в това число и такива с водородни клетки. През 2035 година техният дял трябва да достигне 80%, а през 2040 година компанията ще продава само машини с нулеви вредни емисии.

Снимки: Honda

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ццц спомням си преди 20г. като тръгна за морето, взимам карта, пък спирам на 2 места да питам за пътя, сбъркаш отбивката и се разходиш у в Стара Загора, я в Ямбол... са само караш направо и си на Бургас. Не всичко ново и иновативно значи, че е по-добро, само времето ще покаже дали тези дисплеи и екрани ще се сахранят или както и на мен ми харесва просто па един анлогов и кръгал скоростомер и оборотомер. В новата мазда 3 много добре са събрли аналогави и цифрови прибори и дизайна доста прилча на
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    E телефоните много помагат, навигацията е голяма работа. Само че навигациите на колите са смотани като изключим на Мерцедес/БМВ с добавена реалност. Иначе безплатните Google Maps/Waze и Here WeGo са си чудесни и няма нужда да се ползва инсталирана в колата навигация.Но телевизорите не ги ползват толкова за навигация, колкото да слушат музика и едни красоти да подскачат.
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ами така е. Сегашните млади поколения са толкова глупави че без навигация не могат да отидат и до съседният град. И със тия екранчета и телефончета и шарените картинки ще стават все по глупави и по глупави. Сега вече естественото ориентиране в пространството даже се води специално умение. Тоест не всеки може да се ориентира. Хахаха. Абе пълна простотия. Докъде ги докараха младите.....Да са по зле от животните. Без телефона не може. Постоянно трябва някой да му казва какво да прави и накъде.
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Базовата Дачия е без телевизор - за телевизор доплащаш 450 кинта. Което е добре, защото са сложили изход за кабелче за телефон и може телефонът да ти показва това, което показва телевизора без пари. Освен това инфотеймънт системите на колите в общия случай са големи пръчки и хората предпочитат да си подвържат телефоните с андроид ауто или епъл карплей.Иначе на всички коли на дигиталните табла зад кормилото може да се визуализира това, което излиза на телевизора и е далеч по-прегледно.
  • #5
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Но те ни принуждават да плащаме екраните и още една камара екстри. Ама аз не ги искам тези екстри! Еми няма не не искаш. Те вече са стандартно оборудване във всички нови коли. Даже и Дачията вече е с телевизори вътре. Ужас! На пазара няма една нормална кола.
  • #4
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Аз лично вече не мога да ги понасям тия телевизори дето ги нацвъкаха във всички нови коли. Информационно навигационни простотии и шарени картинки за децата да се радват. Това трябва да са допълнителни екстри за който иска. А не да ми ги тикат в лицето насила тия грозни екрани и да ме задължават да ги плащам. Аз предпочитам изчистено табло като на старите коли. Аналогови уреди, две врътки за климатика топло и студено и разбира се ръчни скорости. Нищо друго не ми трябва.
  • #3
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Попрекопирали са от последните Мазди!
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В Щатите ще им секнат продажбите. Ония искат 52 инчов телевизор, може да няма място за шофьора.Иначе им се получава доста добър изчистен интериор. Ако разкарат и централната конзола, ще стане още по-хубаво. Не знам толкова ли няма къде да си държат телефоните, че им трябва холна маса между двете седалки.
  • #1
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Кимоното ( преди 2 години )
    Нещастници. Една спортна кола не могат да направят