IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda иска да влезе в глобален алианс

Новият шеф обеща по-висока печалба след затварянето на "неефикасните" заводи в Англия и Турция

Японският гигант Honda Motor е склонен да търси нови партньори и да стане част от глобален алианс, за да може да намали разходите по електрификацията на гамата си и да направи електромобилите си печеливши, заяви новият изпълнителен директор Тошихиро Мибе, цитиран от Reuters.  
 
  
Honda, Тошихиро Мабе
До 2040 Honda ще приключи с двигателите с вътрешно горене, потвърди Тошихиро Мибе
  
  
"Ако чрез алианс Honda може да постигне рано целите си в тази област, тогава с радост ще създадем такъв алианс", заяви Мибе, който пое ръководния пост през април.
Вторият най-голям японски производител вече има действащо партньорство с американците General Motors, с които планира да пусне два съвместно разработени електрически модела на щадския пазар. Те ще ползват платформата Ultium, разработена от GM, и ще се появят след две години. Двете компании работят заедно по системи за автономно управление и по водородни горивни клетки, където Honda е един от пионерите в световен мащаб.
  
   
Honda, Суиндън завод
Затварянето на завода в британския град Суиндън, откъдето идваше моделът Civic за Европа и Северна Америка, ще повиши маржа на печалба на компанията, твърди новият шеф
  

  
Мибе потвърди, че целта на компанията е делът на електромобилите и автомобилите с горивни клетки да достигне 100% от продажбите към 2040 година. Според него цената на тези превозни средства рязко ще падне, когато те станат масови на пазара.

Новият шеф очаква да повиши маржа на печалба през тази година в резултат на затварянето на няколко неефикасни завода, включително тези във Великобритания и Турция. Като допълнителен източник на приходи компанията планира да събира и продава дигитални данни за клиентите си.


0 от 500