IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari SF90 Stradale подобри рекорд за ускорение

Суперхибридът успя да вдигне 97 км/ч за 2.0 секунди

Суперхибридът на Ferrari – F90 Stradale, подобри рекорда за най-бързо ускорение от 0 до 97 км/ч (60 мили по американските стандарти), след като по време на тестове екипът на изданието Car&АDriver постигна 2,0 секунди. Досегашното най-добро постижение беше от преди 7 години, когато Porsche 918 Spyder постигна 2,1 секунди.


Ferrari SF90


Досега беше известно, че F90 Stradale вдига 100 км/ч от място за 2,5 секунди, като това става благодарение на задвижващата система, в която влизат V8 двигател с два турбокомпресора, три електромотора и трансмисия с двоен съединител без задна предавка. Това обаче се постига само при използване на специална настройка на стартиране, при която се подобрява сцеплението.

От Car&Driver посочват още, че хибридът на Ferrari е изминал разстоянието от 1/4-миля (402 метра) за 9,5 секунди при скорост на финала 238 км/ч. Това е с 5 км/ч повече от Porsche 918 Spyder и е с 0,1 секунди по-бързо от всемогъщото Bugatti Chiron Sport.


Ferrari F90


Новото постижение поставя Ferrari F90 Stradale на първо място сред серийните модели, които не са с изцяло електрическо задвижване. Със сигурност новата Tesla Model S Plaid ще бъде по-бърза с нейните 1,99 секунди (преди месец изданието Motor Trend дори постигна 1,98 секунди и 245,5 км/ч на 1/4-миля). На свой ред, хиперколата Rimac Nevera ще подобри и това постижение.

Снимки: Ferrari

0 от 500
  • #6
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Рено ентусиаст ( преди 2 години )
    Къде сравнявате експертите в двигателостроенето Феррари с порше една фирмичка която освен 6-цилиндров боксер нищо друго не е постигнала
  • #5
    8 rate up comment 13 rate down comment
    До 3 ( преди 2 години )
    Никой който се интересува от коли не гледа от 0-97км.ч., точно по тази причина абсолютно всички производители на коли в света, изключваме САЩ, си дават времената от 0-100км.ч. Ако всички които се интересуваха от коли искаха от 0-97, всички производители щяха да им дават времето от 0-97. Ама как да се сетиш, то трябва и втора мозъчна гънка. Производителите сават това, което искат интересуващите се от коли.
  • #4
    7 rate up comment 9 rate down comment
    това ферари... ( преди 2 години )
    колкото и да е бързо, е смешно сравнено с Rimac Nevera: https://***.youtube.com/watch?v=A4orCB71BgY&t=446s
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Car & Driver тества автомобили за скорост от 1955 година, и резултатите им са доста по-уважавани от официалните тестове на производителите. Кой ти гледа 0-60 mph - всеки, който се интересува наистина от автомобили. Ама ти като си всезнаещ и всемъдър...
  • #2
    5 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    ""Това обаче се постига само при използване на специална настройка на стартиране, при която се подобрява сцеплението."" Демек серийното ще си остане с ускорение 2,5сек. А това до 97км. ми е малко смешно, има си световен стандарт 0-100км., кой гледа американския? То утре може да измислят и украински от от 0-89км.ч. и доста коли да паднат под 2 сек. ускорение и всички да цъкаме с език.
  • #1
    11 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Най-добрите!