IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Краят: Ford създаде за електромобилите... парфюм с аромат на бензин

Новият продукт е жест към онези, на които ще им липсват бензиновите пари

Иска ви се да си купите електромобил, но ви спира фактът, че ще ви липсва миризмата на изгорял бензин? Няма проблем, във Ford са се погрижили за вашите нужди. Към новия електрически Mustang Mach-E вече върви и специален парфюм с аромат на бензин и нотки на други характерни за класическите автомобили миризми. Нарича се Mach-Eau.
  
    
Ford, парфюм, бензин
   
    
Звучи като първоаприлска шега, или като кандидат за наградите "Най-тъпите изобретения в историята". Но всъщност от американската компания уверяват, че това е решение за действителен проблем: проучване, поръчано от Ford, показало, че един от петима шофьори, преминали към електрическо задвижване, наистина се оплаква, че му липсват бензиновите пари.
 
  
Ford, парфюм, бензин
  
    
Новият продукт бе представен по време на Фестивала на скоростта в Гудууд. На този етап обаче той не е достъпен за продажба, а съществува само като демонстрация на възможности. Създаден е от експерти на парфюмерийната консултантска компания Olficition и не мирише точно на бензин. В основата му са класически съставки като син джинджифил, лавандула и сандалово дърво, към които обаче майсторите парфюмеристи са добавили няколко аромата, изпускани от автомобилите с ДВГ - например бензалдехид и паракрезол.

От Ford намекнаха, че при достатъчен интерес от публиката продуктът може да стане и сериен.


 

0 от 500
  • #12
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Бах мааму ( преди 2 години )
    Електронна цигара , безалкохолна бира , надуваема жена , изкуствени ***, силикон в циците , парфюм с аромат на бензин , български политици..... Абе живеем в изкуствен свят.
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Rimac ( преди 2 години )
    Абе тя нали Nevera-та тая година беше на Goodwood и им извади асфалта от стартовата права и го намета на околните дувари 1.6 мегавата бате, бате!
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Аз мисля да почна да правя пушещо нитро за електромобили.
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 9 ( преди 2 години )
    Е те почнаха да вдигат цените на бензина вече, да не мислиш че хитрите араби и руснаците ще го оставят на 2 лв литъра. След някоя друга година може би няма да е рентабилно да се кара и поддържа бензинова кола.
  • #8
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Цацар ГешевТвоята шега е всъщност визия за близкото бъдеще. И не е никак весело това стерилно бъдеще. Нямаш ток - нямаш кола, нямаш ток - нямаш цигари, нямаш ток - нямаш жена... айде да не продължавам, че стана страшно. Тока става всичко най най. И като почнат да си играят с цените на тока и ставаме като роби на синджир или по точно елементи в мрежата, част от инсталацията...Бушони?!
  • #7
    9 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Бай ***, на който му липсва отровата на изгорелите газове, да си пали 20 годишния дизел и да си диша директно от ауспуха. Останалата част от човечествето иска чист въздух.
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Аз искам с мирис на нафата и да дими ,ама силно да дими:)))
  • #5
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Цацар Гешев ( преди 2 години )
    5 елфеновете трудно улавяте ирония... Това е заради тока дето ви бие от зарядните станции.
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Мерише?Хахаха...
  • #3
    4 rate up comment 5 rate down comment
    2012 ( преди 2 години )
    Сега да предложат и надуваема жена за спътник на шофьора !