IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американци със стара S-Class поставиха впечатляващ рекорд

Тримата мъже посетиха всички щати за 3 дни и 14 часа

Компания от трима американци постави нов рекорд, след като успя с автомобила да премине през територията на 48 от щатовете в САЩ (всички без Аляска и Хавай) за 3 дни, 14 часа и 19 минути. Постижението е записано със стар Mercedes-Benz S550, произведен през 2012 година.


рекорд


Според един от участниците – Груди Лено, основен фактор за успеха е бил не възможно най-високата максимална скорост, а отличното планиране на маршрута. То е отнело на тримата повече от 60 часа, като за оптимизация на времето екипът е изминал само по няколко метра на територията на някои от щатите – като Флорида, например.

Благодарение на добре направени график, всеки от членовете на екипажа е можел да спи достатъчно време и да седне бодър зад волана, което е повлияло положително на скоростта на движение. Мъжете са се сменяли на всеки 4 часа, за да не се натрупва умора и да се губи концентрация.


рекорд


Пътешествениците са изминали над 10 750 км, като средната им скорост е била 125 км/ч. В крайна сметка те са подобрили предишния рекорд с около 8 часа. При подготовката за пътуването екипажът е участвал в нелегалното състезание Cannonball, което преминава през територията на САЩ. То стартира в Ню Йорк и финишира в Лос Анджелис, като тримата нови рекордьори са успели да финишират за 36 часа.


рекорд


Рекордът в Cannonball е 25 часа и 39 минути. Той беше записан от двата американци, които изминаха разстоянието от 4532 км с Audi A6 и подобриха предишното постижение с 59 минути. За цялото време те са спирали за общо 31 минути и 10 секунди, а средната скорост е била 180 км/ч. На моменти автомобилът им се е движил с 282 км/ч.

Снимки: Motor

0 от 500
  • #7
    23 rate up comment 1 rate down comment
    A4kata ( преди 2 години )
    Ся последно не разбрах тая кола много ли е стара или е по-малко нова :) :) :)
  • #6
    13 rate up comment 1 rate down comment
    До 4 ( преди 2 години )
    Кое от "не е чак толкова стара" не разбра? Ти като прочетеш "не е чак толкова стара" разбираш, че означава че е бая нова ли? Явно като четеш ти трябва преводач.
  • #5
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Стара кола хаха ( преди 2 години )
    Че това си е нов модел кола бе ей. Вие съвсем изтрещяхте от тая корпоративна пропаганда. Производителите сега така са дресирали хората че да си мислят че щом минат 5 години и колата е остаряла. Това е машина и всяка кола е изчислена с експлоатационен живот 25 години при правилна подръжка. За това даже има международни спогодби още 1970г. свързани с екологията. По екологично е да поддържаш стар автомобил отколкото да произвеждаш нов всеки 5 години.
  • #4
    13 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Как си знаех, че в коментарите ще има поне един спец, който да твърди че видиш ли, тая кола е бая нова. Не, това си е стара кола по западните стандарти, това, че тук я вкарват на 600к километра и *** си мисли, че е направил сделката на живота е друго.
  • #3
    14 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Карам втора /първата я продадох от глупост/ такава - тия коли са железарки!!
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Може да не са били част от Canonball но пак не са се движили много легално щом средната скорост била 125 км/ч.
  • #1
    35 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Стара,стара, ама колко да е стара, това е фейслифта на W221, който излиза 2009г. и се произвежда до 2013г. Тази стара кола може да се окаже 8 годишна, което не я прави чак толкова стара.