IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia готви премиера на нов модел със 7 места

Автомобилът ще бъде показан на автосалона в Мюнхен през септември

Румънският производител Dacia публикува изображение на нов модел със 7 места, който, по всяка вероятност, ще замени два от сегашните модели в гамата на марката. Автомобилът ще бъде представен по време на автосалона в Мюнхен през септември, който от тази година заменя традиционно изложение IAA, провеждано на всеки 2 години във Франкфурт.


Dacia


Засега моделът няма официално име, като е кръстен „универсален семеен автомобил със 7 места. Негови тестови прототипи бяха заснемани на няколко пъти по време на изпитания на различни места в Европа, като липсват технически подробности за машината. Знае се обаче, че това няма да е големият кросоувър (също 7-местен) Bigster, чиято премиера е планирана за средата на десетилетието.

Новият автомобил ще замени комбито Logan MCV и минивана Lodgy в гамата на румънската компания. В зависимост от времето на излизане на пазара, това може да бъде първият модел на бранда с новото лого. Въпреки двете допълнителни седалки, той ще бъде изграден на платформата, използвана за новите Logan и Sandero.


Dacia


От Dacia обявиха и част от другите премиери на марката в Мюнхен - фейслифт на Duster и електрическия Spring. На свой ред компанията-майка Renault ще представи серийната версия на електрическия си кросовуър Megane E-Tech.

Снимки: Dacia

0 от 500