IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia готви премиера на нов модел със 7 места

Автомобилът ще бъде показан на автосалона в Мюнхен през септември

Румънският производител Dacia публикува изображение на нов модел със 7 места, който, по всяка вероятност, ще замени два от сегашните модели в гамата на марката. Автомобилът ще бъде представен по време на автосалона в Мюнхен през септември, който от тази година заменя традиционно изложение IAA, провеждано на всеки 2 години във Франкфурт.


Dacia


Засега моделът няма официално име, като е кръстен „универсален семеен автомобил със 7 места. Негови тестови прототипи бяха заснемани на няколко пъти по време на изпитания на различни места в Европа, като липсват технически подробности за машината. Знае се обаче, че това няма да е големият кросоувър (също 7-местен) Bigster, чиято премиера е планирана за средата на десетилетието.

Новият автомобил ще замени комбито Logan MCV и минивана Lodgy в гамата на румънската компания. В зависимост от времето на излизане на пазара, това може да бъде първият модел на бранда с новото лого. Въпреки двете допълнителни седалки, той ще бъде изграден на платформата, използвана за новите Logan и Sandero.


Dacia


От Dacia обявиха и част от другите премиери на марката в Мюнхен - фейслифт на Duster и електрическия Spring. На свой ред компанията-майка Renault ще представи серийната версия на електрическия си кросовуър Megane E-Tech.

Снимки: Dacia

0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Браво на Румънците ( преди 2 години )
    Много са си добре Дачия и ги копуват из цяла Европа не само за клужебни. А България ще си остане пазар за коли 3та + рака. Каквото и да умувате новото си е ново. Все пак има и хора които мислят ... но са малко.
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Шкода ще е по-евтината марка на Дачия.
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ще изкарат и други модели, когато окончателно изкупят Шкода.
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Логан МСВ и Лоджи са много тесни за дължината, която имат и изглеждат странно! Дано са поработили върху това при новия модел...
  • #9
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Асдфг ( преди 2 години )
    Да твърдиш че да караш 15 годишен премиум на безброй км е по-добре от нов съвременен автомобил е все едно да ми се хвалиш че спиш с много наточена 65 годишна мацка. Сякаш е по-добре с не толкова наточена 25 годишна да си а?
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    АЗ ( преди 2 години )
    Най-големите балъци са тези с угърмяните "премиуми" на по 300 000 + км отдавна изхвърлени като скраб от нормални държави. Тука *** и пульо бедняци, живеят в коптори ама дет си мислят че някакво ниво имали ходят си дават последните парички за отпадъци. Карайте си ги кво пишете по форумите. Реално хората купуващи си Дачия в по-голямата си част са финансово и емоционално много по стабилни вас. А който наистина има възможност вади БМВто от магазина и кара не си го купува от вторични суровини.
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    дo 5 ( преди 2 години )
    Повярвай ми никой не си купува Дачия защото иска Логан а може да си позволи Пасат. Ясно е че всеки иска Мерцедес, БМВ или Лексус. Дачия (може би с изключение на Дъстър) се купува или за служебна или защото имаш 20-тина хил в джоба и искаш да се возиш безпроблемно и да не ти пука от нищо 5-7 години.
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    raides ( преди 2 години )
    Аз вчера видях новия логан, хареса ми, сив металик, външно искам точно такава кола, са вътре само го поогледах.... ама не е лош. За 23к имаш и газ, верно100к.с. ама сигурно 5г. и 150к км нема пипнеш нищо.
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Ха ха ха! ( преди 2 години )
    неуДачия и наслада - най-краткият виц за увредени! ))))))))))))))
  • #4
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Бате представяш ли си хората които си казват с наслада ей сега ще си купя една чисто нова дачияТия за мен са най-големите балъци