IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Външността на новото BMW 2-Series се оказа изненада

Дизайнът на купето не можа да остане тайна до премиерата

Снимка на новото поколение на купето BMW 2-Series се появи в интернет преди премиерата на автомобила. Фотография на топ-версията M240i xDrive беше публикувана в Instagram-акаунта wilcoblok, а след това порталът bmwblog потвърди нейната идентичност.


BMW 2-Series Coupe


В BMW са успели да изненадат своите фенове, тъй като новата „двойка“ определено се различава от последните модели на марката. Различни е оптиката, дръжките на вратите имат обратен захват, решетката на радиатора е с малки „ноздри“, има и необичайни триъгълни въздухозаборници.

Що се касае до техническите характеристики, те вече бяха разкрити от баварския производител. Под капака на M240i е поставен 6-цилиндров туин-турбо мотор с обем 3,0 литра, чиято мощност е увеличена до 374 к.с. Системата за задвижване на четирите колела xDrive с блокировка на задния диференциал и 8-степенният автомат ще се поставят на тази версия, докато базовите варианти с 4-цилиндров мотор и топ-модификацията M2 ще запазят задното предаване.

Освен това, на купувачите на купето с 6-цилиндров мотор няма да им се налага да доплащат за адаптивно шаси, за амплитудозависими амортисьори и за кормилно управление с променливо предавателно число – всичко това е включено в оборудването на модела.

Премиерата на второто поколение BMW 2-Series ще се състоя на 6 юли, а за първи път моделът ще бъде показан пред публика по време на Фестивала на скоростта в Гудууд (Великобритания). На старта на продажбите купето ще се предлага в два версии - 230i и M240i xDrive. Безкомпромисното M2 ще дебютира най-рано след година.

Снимка: Instagram

0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Хмм ( преди 2 години )
    Има някаква асиметрия между бъбреци, фарове и предна броня - напомня на новата Супра
  • #12
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Такъв тип коли са безмислени, нито имаме аутобани, нито читави пътища, съвсем скоро колите сами ще ограничават скоростта си, освен това e на цената на електричка. Да не говорим колко е непрактична спрямо който и да е СУВ или комби да хванете, детска играчка.
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    джъст -А- мен=BMG! ( преди 2 години )
    Оптически е малко пипната и с доста по-добре представяща се визия от ТРОМАВО изглеждащите предишни псевдо-дизайнерски недомислици, но ТУК фарчетата малко не изглеждат доизкусурени и докрай качествено финализирани, докато пък ТРИъгълникът долу /вляво и вдясно/ е елегантно "взаимстван" от последния ЛеХъс и Тойотката, м-ДА! Иначе цената скача къмто 72-75 хилки в лева за двувратката и то с ръчните скорости...
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    мен ( преди 2 години )
    и на мен ми харесва
  • #9
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Батко ( преди 2 години )
    Двойката на БМВ винаги е била красива. А от техниката и франсетата само могат да се учат.
  • #8
    9 rate up comment 0 rate down comment
    И.а ( преди 2 години )
    Най сетне нормална решетка и красива кола.
  • #7
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Propov ( преди 2 години )
    На мен ми харесва. И най вече - има типичните за малките БМВта черти - агресия, авангардност и перфектни пропорции. Нормално е да предизвика разделение и дискусии. Дизайна е смел и не е за голфаджии .
  • #6
    1 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    грозно като всяко бмв и мерцедес, тумбести като захарен памук от лунапарк.
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Доста добре спрямо носа на М3/4
  • #4
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Цацар Гешев ( преди 2 години )
    Изглежда много добре. Индивидите с Голфове и Рендета на по 30г. да не дават мнение, там където не е желано.