IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първото самостоятелно BMW M ще получи име на... Citroen

Това ще бъде SUV с хибридно задвижване, което ще излезе през 2022 година

Когато става дума за персонализирани автомобили от трите големи германски луксозни марки, Audi разполага с R8, докато Mercedes предлага AMG GT 4-Door Coupe, а предстои и излизането на хиперколата One с двигател от Формула 1. Какво обаче се случва с BMW?


BMW X8 M


Концептуалният Vision M Next трябваше да бъде именно такъв модел, но плановете за неговото серийно производство отпаднаха. Първата самостоятелна разработка на BMW M явно обаче е на път, като това е ще бъде автомобилът, смятан досега за М-версия на бъдещото X8.

По информация на BMW M Blog, официално име на този модел ще бъде XM, а не X8 M. Това сигурно звучи познато на мнозина, тъй като Citroen продаваше хечбек с предно предаване със същото име през периода 1989-2000 година. Той разполагаше с легендарното хидропневматично окачване, а мястото му в гамата на френската марка беше заето от C5.

Твърди се, че новият високопроизводителен SUV носи кодовото име "Project Rockstar", като производството му ще стартира през декември 2022 година и ще приключи през ноември 2027 година. Това означава по-малко от обичайния жизнен цикъл от 4 години.


BMW X8 M


Бъдещият модел ще получи джанти с големина до 23 цола и сложен заден диференциал още в базовото оборудване. Ще има и високотехнологична система за автономно шофиране, но най-важното е под капака. Там ще бъде поставен познатият 4,4-литров V8 с двойно турбо, който ще обедини сили с електромотор. Съвкупната мощност на задвижващата система ще достигне 700 к.с.

Това означава, че бъдещото BMW XM ще свали от трона седана M5 CS като най-мощния сериен автомобил на екстрата. Освен това, кросоувърът ще е един от най-скъпите, тъй като с всички екстри и пълно оборудване цената му ще надхвърли 190 000 евро.

Снимки: Motor1

0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Целта на БМВ очевидно е да направят най-грозните коли на света. Поздравления - последните им изцепки при седмицата и х5 са еталон за грозота, сбъркани пропорции и парвенющинка.
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Д-р.Куртев ( преди 2 години )
    И като дадеш 190 000 евро,ще ходиш ли с него на лов,риболов,за гъби ?
  • #4
    3 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Луксът прозира и под маскировката. Пак ще наказва на пътя
  • #3
    24 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Страхотна грозотия. Даже вече няма смисъл да се мъчат да догодят формата. Просто правят нещо като продълговато паве от големите и си имат нов модел. Това е нещо отвратително ама е нормално като се има предвид и как се извратиха немците. Не се знае кой мъж кой жена. Националния им отбор по футбол излиза с цветни лентички с дъгата в подкрепа на пееееееразете и гееевете. Въпрос на време е да затънат окончателно.
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това БМВ е на платформа на Ситроен.
  • #1
    13 rate up comment 1 rate down comment
    NN ( преди 2 години )
    Ц5 е наследник на Ксантия, на ХМ наследникът е Ц6, който не се произвежда от доста време, че много скъп.