IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M подготвя електромобил с 1341 конски сили

Моделът iM2 ще бъде посветен на 50-годишния юбилей на спортното подразделение

BMW M ще отбележи своя 50-годишен юбилей догодина, като компанията вече обяви, че подготвя големи изненади по случай събитието. Една от тях беше разкрита - премиерата на напълно ново iM2.


BMW iM2


Купето се разработва под кодовото име Project Katharina, като ще получи безумни технически характеристики. Моделът ще се задвижва от четирите електромотора със съвкупна мощност от 1341 конски сили. Това ще позволи ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2,5 секунди, като се твърди, че по време на тестовете iM2 е завъртял една обиколка на Северна дъга на "Нюрбургринг" за по-малко от 7 секунди. А това е по-бързо от суперколи като в McLaren 720S и Ferrari 488 Pista.

Засега липсват други подробности за модела, но се твърди, че той ще бъде оборудван с "най-екстремната акумулаторна технология, разработена до този момент", а също така и с "радикална програма за векторизация на въртящия момент, с каквато не разполага нито един съвременен автомобил".


BMW iM2


Проектът все още е в процес на разработка и не е ясно, дали електрическото купе ще излезе в сериен вариант или ще бъде направен само един прототип за демонстрации. Не е изключено, BMW iM2 да се появи в ограничен тираж само за специални клиенти на компанията.

Снимки: BMW

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Jorroveliki ( преди 3 години )
    Типично за БМВ, нали са новатори с още две, три други марки и сега всички ще се юрнат да ги копират.
  • #5
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тази кола по кои пътища може да се кара с такава скорост. Малко тъпо да имаш кола коята дига 500 км/ч да я караш в града с ограничение до 50км/ч
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Обаче колата е наистина прекрасна. Съчетава нотки от първите м модели като дизайн и пропорции и с този мегават мощност това е върхът зс всеки ценител!!
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    10350 km/h средна скорост !!
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 3 години )
    По добре да направят кола която с 1 зареждане да изминава 1300 км. Това е истинското предизвикателство а не дали ще ускорява за 2, 3 или 5 сек.
  • #1
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Нов рекорд ( преди 3 години )
    Бреййййй обиколка на Нюрбургринг за по-малко от 7 секунди, интересно. Даже по-бързо от другите които правят обиколки за 7-8 секунди ;). Няма ли редактори в този сайт, защо ли го чета още?