IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един знаменит модел „изгоря“ заради емисиите

Класическата версия на Jeep Wrangler няма да се продава в Европа

Регулациите за вредни емисии в Европа стават все по-тежки и затегнати, което принуждава автомобилните производители постоянно да обновяват гамите си, да премахват и променят двигатели, както и да ликвидират цели модели, за да избегнат солените глоби, които Европейската комисия налага за надхвърляне на нормите СО2.


Jeep Wrangler


Поредната жертва на емисионната игра стана легендарният Jeep Wrangler. Моделът, който на Стария континент се радва на относително малки, но стабилни продажби, от следващата година няма да се предлага в класическата си версия с три врати. На пазара ще остане само дългата база, при това - единствено във версията си с плъг-ин хибридна система.

Всъщност, двувратата версия на всъдехода вече напусна някои европейски пазари, като Франция и скандинавските страни. Според представител на Jeep решението за премахването на по-компактният вариант се базира на факта, че в него (заради по-късото междуосие) не може да се поберат компонентите на екологичната задвижваща система 4хе.


Jeep Wrangler
Wrangler 4xe


Според данни на JATO Dynamics, приблизително 30% от клиентите на Wrangler в Европа избират версията с две врати. За първите 5 месеца на годината Jeep са лансирали малко над 2600 бройки от всъдехода си, като до неотдавна машината се предлагаше единствено в бензинов вариант. Плъг-ин хибридната версия, която е налична и за моделите Compass и Gladiator дебютира на Стария континент неотдавна. 

Единственото изключение за продажбите на Wrangler от следващата година ще бъде Великобритания, където ще продължат да се предлагат и конвенционалните бензинови версии. Не се уточнява дали и те ще са само от варианта с 4 врати.

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 3 ( преди 2 години )
    Имаш ли някакви по конкретни източници?
  • #3
    21 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    След като забранят бензиновите и дизеловите коли следващата стъпка е да ограничат и електрическите чрез квоти. Сега това може да звучи абсурдно но е част от по дългосрочния план според който трябва да се направи глобална реформа на транспорта и да се намалят пътуванията с 90%. Ще има и промяна на икономическия модел. Почти всичко за което има възможност ще се произвежда локално и няма да се разчита толкова на внос и международен транспорт както е сега. Изобщо са ни подготвили големи реформи.
  • #2
    25 rate up comment 4 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Свидетели сме на самоубийството на европа! Политическо безумие на едни пълни бездарници! А ако някой си мисли, че говорим за екология значи нещо сериозно му мърда - говорим за половин трилион евро на година КРАЖБИ
  • #1
    5 rate up comment 24 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Вън смърделниците от Европа