IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Някой се опитва да изкара пари от все още непроизведено Bugatti

Едно от общо десет Centodieci, които ще бъдат направени, вече е обявено за продажба

През 2019 година Bugatti представи модела си Centodieci, като обяви, че той ще излезе в ограничен тираж от 10 бройки, който вече е разпродаден. Един от потенциалните собственици на колата явно е решил да изкара пари, като пусна все още непроизведения автомобил в продажба чрез компанията Luxury Car Consulting във Франция.


Bugatti Centodieci


Както всички най-нови хиперколи на Bugatti в ограничен тираж, така и Centodieci е базиран на модела Chiron, но има напълно преработена каросерия, която е вдъхновена от друг автомобил на марката - EB110. В момента машина преминава последни етапи на настройка, като първите бройки трябва да бъдат доставени в края на годината.

Под капака на Centodieci е поставен 8,0-литровият W16 двигател с турбини, който развива 1578 к.с. Това е с 100 к.с. повече от Chiron, Chiron Pur Sport, Divo и La Voiture Noire. Единствено версии Chiron Super Sport 300+ и Chiron Super Sport разполагат със същата мощност, която осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,4 секунди и максимална скорост от 380 км/ч.


Bugatti Centodieci


Оригиналната цена на Centodieci е 8 милиона евро без данъци, а в списъка с коли за продажба на Luxury Car Consulting е посочен само автомобила, но не и сумата, която иска продавачът. Според сайта James Edition, тя е 10,5 млн. евро, което означава, че купувачът ще разполага с второто най-скъпо съвременно Bugatti след произведеното в една бройка La Voiture Noire. То беше продадено за 11 млн. евро (без данъците).

Освен това, клиентът ще може да персонализира колата според личния си вкус, тъй като нейното производство все още не е започнало.


Bugatti Centodieci

Снимки: Bugatti

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това е обичайна практика. Автомобилните спекуланти поръчват автомобили на едро месеци преди премиерата им - оттам и редовните проблеми с доставките и чакането за новите модели. Новите модели на "премиумите" започват да се продават месеци, понякога години преди премиерата им. Автопроизводителите правят същото - къде тук е новината? Новината е, че българските журналисти не са чували досега за това.
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    SF ( преди 2 години )
    То като нашите самолети F 16 блок 70 само на чертежи ама платени предварително
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Преди 20г. помня, че това бе бизнес за много хора, явно още продължава. Поръчваха AMG. RS, М-ки година преди производството на новия модел,плащаха ПРИМЕРНО по 100 000 евра и после като ги получат ги пускаха на 150 000 ЧЕ НЯКОЙ И ЗА 200 000.Клиента трябваше да чака година за доставка на новоизлезлия модел, но контингента, който купува тези коли е доста богат и предпочитаха да броят повечко пари, но да вземат колата на мига, вместо да чакат година. Тоя сега същата работа, даже кола няма още.