IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz G-Class е най-бързо продаваната кола в Щатите

Германският всъдеход измести Chevrolet Corvette от лидерската позиция

За първи път от началото на година Chevrolet Corvette не е най-бързо продаваният нов автомобил на пазара в САЩ. Изненадващо той беше изместен от Mercedes-Benz G-Class, сочи проучване на агенция iSeeCars, според което клиентите вече се интересуват повече от лукс, отколкото от забавление на пътя.


Mercedes-Benz G-Class


На трета позиция излезе Cadillac Escalade, което само затвърждава впечатленията за продължаващото увеличение на интереса към SUV-моделите. Почти всички автомобили в първата десетка за май са от този клас, като единственото изключение са доскорошният лидер Corvette, който остава на второ място в класирането, както и намиращият се на осма позиция Lexus IS.

Прави впечатление и все по-сериозното навлизане на електрифицирани модели, като и те са предимно SUV. Volkswagen ID.4 (18-о място ), Jeep Wrangler 4xe (16-о), Toyota RAV4 Hybrid (11-о), Rav4 Prime (6-о) и Hyundai Tucson Hybrid (4-о) се продават по-бързо от средния срок за САЩ, който е 47,1 дни за нов автомобил.


Mazda MX-5


При колите на старо през май лидери са Mazda MX-5 Miata, Tesla Model 3 и Chevrolet Corvette. Тук средното време за продажба е 34,8 дни, като експертите отчитат повишаване на цените както на новите, така и на употребяваните автомобили. И очакват, че тази тенденция ще се запази до края на годината.

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Много е интересно че Сузуки Джимни не отговаря на новите нива на вредни емисии и затова изобщо не се продава в Европа
  • #1
    5 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Много е странно как водещите производители напълно игнорират видими пазарни ниши и ги оставят незапълнени с което губят милиони потенциални продажби. Ето примерно сега има голямо търсене за малки високо проходими джипове от класически тип. С независима рама, цели мостове, бързи/бавни скорости. Проста и здрава конструкция и малък икономичен двигател. Тегло на автомобила под 1200кг. Има голямо търсене в цял свят и единствено Сузуки виждат това и произвеждат. Другите фирми явно спят.