IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Японските кросоувъри са без конкуренция в САЩ

Четири от моделите в Топ 5 по продажби са на Toyota, Honda и Nissan

Автомобилните пазари по света се съвземат след удара, който понесоха през миналата година, и този в САЩ не прави изключение. Продажбите в сегмента на леките кросоувъри са се увеличил с 11,8%, като отново най-търсени са моделите на японски производители.


Toyota RAV4


Лидер след първото тримесечие на 2021 година е Toyota RAV4 с резултат от 114 000 продадени машини. Това е с цели 17% повече от същия период на миналата година.

На втора позиция се нарежда друг представител на Страната на изгряващото слънце - Honda CR-V, на която са се спрели 94 000 купувачи. Увеличението в случая е 23%. Веднага след това се нарежда Nissan Rogue, известен на други пазари като X-Trail с 87 000 продажби и ръст от 43%.

В топ 5 намира място още един японски модел - Toyota Highlander, чийто резултат е 64 000 бройки (+14%). Веднага след това е американсият Chevrolet Equinox с 63 000 продажби, но и със сериозен спад от минус 14%.

Ако се говори за общия брой продажби на нови автомобили в САЩ, там изненада няма. Лидер сред първото тримесечие отново е пикапът Ford F-Series с резултат 203 700 бройки.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    СRV е спряна от производство.Говорите за HRV
  • #4
    1 rate up comment 8 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 2 години )
    В америка, прехвалената америка, белите християни вече са малцинство.Реднеците карат форд, а останалите елитни предствители на човешкият род от Пакистан, Бангладеш , както и ачове от източна Европа карат японски газки, че е по-тънко.За тази статистика способства и фактът, че нямат технически преглед.Мноого са напред.
  • #3
    8 rate up comment 29 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да преведа заглавието от журналистически език на български: "Японските лajна са без конглокенция на пазара за rовна".
  • #2
    24 rate up comment 11 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 2 години )
    Японците със сигурност продават много повече пикапи в щатите от германците, така че, вагонетки, по-добре не се напъвайте.
  • #1
    10 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това е статистика за малки кросоувъри, какви пикапи?