IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как Tesla Model S ускорява до 97 км/ч за 1,99 секунди

Видео потвърждава невероятните характеристики на електромобила

Представеният преди няколко дни Tesla Model S Plaid беше обявен като най-бързият сериен автомобил на света, тъй като се нуждае от 1,99 секунди за да ускори от 0 до 60 мили в час (97 км/ч). Компанията потвърди това постижение с видео, което публикува в една от социалните мрежи.


Tesla Model S Plaid


Във видеозаписа се подчертава, че в автомобила, който е „нарушил законите на физиката“ по време на теста, са се намирали шофьорът и трима пасажери. Указва се още, че за изминаването на 1/4-миля Tesla Model S Plaid се нуждае от 9,23 секунди, а максималната скорост е ограничена на 322 км/ч.

Според Мъск, направата на толкова бърз автомобил е безумна идея, но Tesla го е създала в имено на бъдещата енергетика от възобновяеми източници. С Model S Plaid компанията е доказала, че електомобилите са най-добрите автомобили на пазара.



Доставките на топ-версията на електрически седан до крайни клиенти стартираха през миналата седмица, след като бяха отлагани на няколко пъти по различни причини. Най-бързата Tesla (поне до излизането на новия Roadster) се задвижва от три електромотора със съвкупна мощност от 1034 к.с. Пробегът на модела е 628 км.

Сред другите особености на Model S Plaid е свръхниският коефициент на челно съпротивление (0,208), мултимедия, на която може да се играят на новите видеоигри, както и аудиосистема с 22 високоговорителя.

Снимка и видео: Tesla

0 от 500
  • #1
    9 rate up comment 25 rate down comment
    Цацар Гешев ( преди 2 години )
    Колко да е нисък коефициента на челно съпротивление, като е по-висок от на Опел Инсигния, която е една пета от цената на тоя бързооборотен пасатор.