IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как Tesla Model S ускорява до 97 км/ч за 1,99 секунди

Видео потвърждава невероятните характеристики на електромобила

Представеният преди няколко дни Tesla Model S Plaid беше обявен като най-бързият сериен автомобил на света, тъй като се нуждае от 1,99 секунди за да ускори от 0 до 60 мили в час (97 км/ч). Компанията потвърди това постижение с видео, което публикува в една от социалните мрежи.


Tesla Model S Plaid


Във видеозаписа се подчертава, че в автомобила, който е „нарушил законите на физиката“ по време на теста, са се намирали шофьорът и трима пасажери. Указва се още, че за изминаването на 1/4-миля Tesla Model S Plaid се нуждае от 9,23 секунди, а максималната скорост е ограничена на 322 км/ч.

Според Мъск, направата на толкова бърз автомобил е безумна идея, но Tesla го е създала в имено на бъдещата енергетика от възобновяеми източници. С Model S Plaid компанията е доказала, че електомобилите са най-добрите автомобили на пазара.



Доставките на топ-версията на електрически седан до крайни клиенти стартираха през миналата седмица, след като бяха отлагани на няколко пъти по различни причини. Най-бързата Tesla (поне до излизането на новия Roadster) се задвижва от три електромотора със съвкупна мощност от 1034 к.с. Пробегът на модела е 628 км.

Сред другите особености на Model S Plaid е свръхниският коефициент на челно съпротивление (0,208), мултимедия, на която може да се играят на новите видеоигри, както и аудиосистема с 22 високоговорителя.

Снимка и видео: Tesla

0 от 500
  • #11
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Бат Рамбо ( преди 2 години )
    Аз стигам до 100 по-бързо. Стъпвам на кантара и бия всяка тесла.
  • #10
    0 rate up comment 4 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    #10 Симпатяга. Прочети какво е "проекция" в психологията. Или можем да си поговорим за 150 на час, а след това ще те повозя в който модел Тесла си избереш :D
  • #9
    3 rate up comment 6 rate down comment
    до 4 ( преди 2 години )
    Аз съм супер премиум, но съм вечно отзад. Оня му е много зле боята, обаче ме подминава като пътен знак, а аз вися като изпразнен х.й по зарядните. E-tron RS със 110 на 13 градуса - 383 км. Model S Long Range със 110 на 13 градуса - 534. E-tron 280 бона, Model S 160 с място за пътници и багаж. Извод: 120 бона за лепенка "премиум", вътре си наказан..... и си видиш като изпразнен х.й :D
  • #8
    9 rate up comment 5 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    ДВГ колите с буриите са сършени. Перничане да им се порадват още нукоя година.*** били бедни и за ел коли пари немали. Никой не го брига. двг ще бъде забранено нищо че в найроби, Бангалор и Дупница ще страдат по него.
  • #7
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Цацар Гешев ( преди 2 години )
    Т. Ъпаците като не харесват, какво съм написал, защо не проверят колко коли имат, по-добро челно съпротивление и че ТЕслата е много назад. Про. сти електричари, т. ъпи сте на гъдулки, карате Голфове на олио и мерише на мекици около колите ви, ама иначе давате коментари за коли на които снимки си лъскате басту. ните. Идея си нямате, колко жалки *** сте, квартални пияници, които се правят, че освен от джанкова ракия, разбират и от коли.
  • #6
    24 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Единственото, което не харесвам в електромобилите е цената. Но до няколко години и това ще се оправи.
  • #5
    10 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    На мен лично също дизана на Тайкан не ми харесва особенно, но и той сякаш е по-добре, или поне не е омръзнал чак толкова много от този на Тесла, от електричките ми харесва най-много дизайна и интериора на Ауди гт нещо си не се сещам как се казваше модела. Пак казвам, със сигурност това е най-добрата електрическа кола в момента на планетата, но дизайна и интериора отблъскват а фаровете са плашещо слаби, напиши в youtube: Skoda Octavia 2020 Matrix LED и ги сравни с тези на Тесла.
  • #4
    5 rate up comment 12 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Уникално прасе!
  • #3
    10 rate up comment 24 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Каквото и да ускорява е недодялан *** правен по трудово обучение с долнопробни пластмаси. Факт е ,че традиционните производители предлагат далеч по-добре изглеждащи и сглобени автомобили и винаги ще предпочета електрокар от традиционен производител, отколкото подобни недодялани китайщини като теслата.
  • #2
    11 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Технически колата вероятно е най-доброто на пазара. Спор няма! Ама тоя остарял дизайн и този отвратителен интериор направо отблъскват. И друго ми направи впечатление, фаровете много слабички, нищо не светят. особенно левия. Дори в Шкода виждаме матрични фарове, тука нищо не светят тия фарове на Тесла. Направо не мога да повярвам, че модел 2021г. ще е с такива слаби фарове.