IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Специално Audi RS6 Avant отбеляза юбилея на тунинг-ателие

Версията Johann Abt Signature Edition получи 790 к.с. и излиза в серия от 64 бройки

Audi RS6 Avant е едно от най-страхотните комбита на света, но германското тунинг-ателие ABT показва, че може да го направи още по-специално. Компанията пуска на пазара серията Johann Abt Signature Edition. Тя е в ограничен тираж и е посветена на 125-годишнината от създаването на ателието.


ABT Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition


Версията RS6 Avant Johann Abt Signature Edition има 790 к.с. под капака, като максималният въртящ момент е 980 Нм, но може да надхвърли и 1000 Нм. За сравнение, при стандартния модел 4,0-литровият V8 мотор развива 591 к.с. и 800 Нм.

С тази мощност творението на ABT ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,91 секунди (времето на заводското комби е 3,6 секунди). Освен това, доработеният вариант вдига 200 км/ч за 9,79 секунди и 300 км/ч за 28,35 секунди.


ABT Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition


За да направи RS6 Avant толкова по-бързо, тунинг-ателието поставя нови турбокомпресори, по-големи междинни охладители и допълнителна система за охлаждане на маслото. Комбито получава и нов блок за управление на двигателя, както и изпускателна система с 4 тръби от неръждаема стомана с диаметър 102 мм. Промените включват и регулируемо на височина окачване с нови предпазни щанги.

На външен вид доработеното комби се отличава по карбоновите си елементи, както и по 22-цоловите си джанти, всяка от които тежи само 3,5 кг. В интериора също са добавени детайли от карбонови влакна, а на седалките, на вътрешната част на вратите, на подлакътниците и на первазите има надпис „От 1896 г.“.

Още снимки на комбито на ABT - вижте в галерията:

Снимки: ABT

0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    АБТ работят с vossen и тази джанта е точно от тях. Иначе да! Колата изглежда потресаващо агресивна.
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Мисля, че АБТ проектират и произвеждат свои серии джанти, на колата е убиствена така или иначе.
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Като гледам снимката и виждам, че джантите са vossen и струват майка си и баща си. Бях ги харесал преди 1 година и проверих цената им, една бройка струваше 5000лв. за четирите броиш 20 хилядарки.