IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti представи нов „опашат“ Chiron

Версията Super Sport ще развива 440 км/ч и струва 3,2 млн. евро

През 2019 година Bugatti счупи световния рекорд за серийни автомобили, след като Chiron Super Sport 300+ успя да развие скорост от 494,47 км/ч. За да бъде признато постижението, тази модификация излиза в серия от 30 бройки, а сега компанията от Мюлсхайм представя нова хиперкола, от която ще бъдат произведени едва 9 бройки.


Bugatti Chiron Super Sport


И ако серийната Chiron Super Sport 300+ е създадена по примера на колата, подобрила рекорда на тестовата писта „Ера Лесинг“, то новият вариант съчетава всичко най-добро от двата свята – висока производителност и страхотен комфорт. Разбира се, това си има и своята сериозна цена 3,2 млн. евро (без данъците).

Новата версия на Chiron запазва удължената каросерия с голяма опашка, която помага да се генерира достатъчно притискаща сила, за да може Bugatti да прибере задно крило в режим на максимална скорост и все пак да има адекватни стабилност. Вдъхновените от модела Bugatti EB110 кръгли отвори в предните калници и двойните изпускателни тръби, също са взети от 300+, докато алуминиевите джанти с 5-спицеви джанти са направени специално за този автомобил.


Bugatti Chiron Super Sport


В интериора вместо алкантара, на която се залага при моделите 300+ и Pur Sport, има скъпа кожа, полиран алуминий и лукс, като според производителя, това го прави много удобен за пътуване по високоскоростни континентални пътища.

Под капака на хиперколата е W16 двигател с обем 8,0 литра и 4 турбини, които развива 1600 к.с. и 1180 Нм въртящ момент. Chiron Super Sport ускорява до 200 км/ч за 5,8 секунди и за 12,1 км/ч за 12,1 секунди. Седемстепенната автоматична трансмисия с двоен съединител е модифицирана и вече има с 3,6% по-дълга седма предавка. Любопитното е, че превключването от 6-а на 7-а скорост става при 403 км/ч.

Още снимки на хиперколата - вижте в галерията:


Новата версия има електронен ограничител на скоростта, който се задейства при 440 км/ч, като от компанията твърдят, че автомобилът е лесен за управление и безопасен. А също така и че това е „най-добрият гранд турър в света, който предлага комфорт и лукс дори при рекордни скорости“.

Снимки: Bugatti

0 от 500