fallback

Kia показа новия Sportage

Кросоувърът ще получи специален вариант, разработен за Европа

Корейският производител Kia показа новото поколение на кросоувъра си Sportage. Засега са публикувани само снимки на екстериора и интериора, докато техническите характеристики ще бъдат разкрити по-късно тази година.

За първи път в 28-годишната история на модела Kia потвърди вариант, специално разработен за Европа, който ще бъде представен през септември. Визуално той ще се различава до известна степен от показания сега автомобил и ще се сглобява в завода на марката в Словакия.

Като цяло, новият Sportage е вторият модел на марката, проектиран в стила „Opposites United“, който дебютира при електрическия EV6. Двете машини имат еднакви фарове, вдлъбнати багажници, раздути задни калници и спойлер. Дизайнът на модела е съвместна разработка на центровете в Южна Корея, Германия, САЩ и Китай.

За първи път Sportage се предлага с контрастен покрив, който в комбинация с хромираните детайли трябва да подчертае спортния стил на автомобила. В салона се вижда извит цифров дисплей, нов сензорен екран на информационно-развлекателната система и покрита с гланц централна конзола.

Засега от Kia не посочват двигателите, на които ще разчита петата генерация на кросоувъра, но се очаква в голяма степен те да повтарят тези на Hyundai Tucson. Това означава голям набор от хибриди – стандартни, меки и зареждащи се, в чиято основа е 1,6-литров бензинов мотор.

Още снимки на новата Kia Sportage - вижте в галерията:

Снимки: Kia

fallback
  • #6
    анонимен ( преди 2 години )
    Добрия дизайн е отличителния дизайн, само да не изстрелят и цените в космоса както стана със Сорентото.
  • #5
    анонимен ( преди 2 години )
    Добре че са си оправили радиаторната решетка, че при предишните модели копираха решетката на Шкода.
  • #4
    анонимен ( преди 2 години )
    Какво означаеа новата марка на кирилица КИ - корейска изненада?
  • #3
    анонимен ( преди 2 години )
    За пореден път по-евтината марка прави по-класен дизсйн от по-скъпата.
  • #2
    Д-р Исня ( преди 2 години )
    Добре изглежда. Най-ми харесва емблемата на български.
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    В пъти по-красив от Тускона
fallback
Последни