IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia показа новия Sportage

Кросоувърът ще получи специален вариант, разработен за Европа

Корейският производител Kia показа новото поколение на кросоувъра си Sportage. Засега са публикувани само снимки на екстериора и интериора, докато техническите характеристики ще бъдат разкрити по-късно тази година.


Kia Sportage


За първи път в 28-годишната история на модела Kia потвърди вариант, специално разработен за Европа, който ще бъде представен през септември. Визуално той ще се различава до известна степен от показания сега автомобил и ще се сглобява в завода на марката в Словакия.

Като цяло, новият Sportage е вторият модел на марката, проектиран в стила „Opposites United“, който дебютира при електрическия EV6. Двете машини имат еднакви фарове, вдлъбнати багажници, раздути задни калници и спойлер. Дизайнът на модела е съвместна разработка на центровете в Южна Корея, Германия, САЩ и Китай.


Kia Sportage


За първи път Sportage се предлага с контрастен покрив, който в комбинация с хромираните детайли трябва да подчертае спортния стил на автомобила. В салона се вижда извит цифров дисплей, нов сензорен екран на информационно-развлекателната система и покрита с гланц централна конзола.

Засега от Kia не посочват двигателите, на които ще разчита петата генерация на кросоувъра, но се очаква в голяма степен те да повтарят тези на Hyundai Tucson. Това означава голям набор от хибриди – стандартни, меки и зареждащи се, в чиято основа е 1,6-литров бензинов мотор.

Още снимки на новата Kia Sportage - вижте в галерията:

Снимки: Kia

0 от 500