fallback

Kia показа новия Sportage

Кросоувърът ще получи специален вариант, разработен за Европа

Корейският производител Kia показа новото поколение на кросоувъра си Sportage. Засега са публикувани само снимки на екстериора и интериора, докато техническите характеристики ще бъдат разкрити по-късно тази година.

За първи път в 28-годишната история на модела Kia потвърди вариант, специално разработен за Европа, който ще бъде представен през септември. Визуално той ще се различава до известна степен от показания сега автомобил и ще се сглобява в завода на марката в Словакия.

Като цяло, новият Sportage е вторият модел на марката, проектиран в стила „Opposites United“, който дебютира при електрическия EV6. Двете машини имат еднакви фарове, вдлъбнати багажници, раздути задни калници и спойлер. Дизайнът на модела е съвместна разработка на центровете в Южна Корея, Германия, САЩ и Китай.

За първи път Sportage се предлага с контрастен покрив, който в комбинация с хромираните детайли трябва да подчертае спортния стил на автомобила. В салона се вижда извит цифров дисплей, нов сензорен екран на информационно-развлекателната система и покрита с гланц централна конзола.

Засега от Kia не посочват двигателите, на които ще разчита петата генерация на кросоувъра, но се очаква в голяма степен те да повтарят тези на Hyundai Tucson. Това означава голям набор от хибриди – стандартни, меки и зареждащи се, в чиято основа е 1,6-литров бензинов мотор.

Още снимки на новата Kia Sportage - вижте в галерията:

Снимки: Kia

fallback
  • #16
    анонимен ( преди 2 години )
    Доста по-добре от пластмасовите вагени.
  • #15
    Петко ( преди 2 години )
    Все едно няма предница, нещо недовършено изглежда, все едно е без "лице", безличен. Тези корейци нещо им стана, дизайна на кия и на хюндай тотално пропадна. Някакви абсурдни идеи, като периодът на рено, да правим абсурдни дизайнерски измишльотини.
  • #14
    До д-р Исня ( преди 2 години )
    Ти си примитивен,с нисък интелект и слаба обща култура. Да не би да си пенсионирано ченге или пък шапкар?
  • #13
    До анонимен ( преди 2 години )
    Прав си за немските автомобили,но се пише премиум,а не премеум.
  • #12
    Познайте ( преди 2 години )
    Кой автомобил е по-грозен - Киа Спортидж или Хюндай Тусон? Въпросът е с повишена трудност.
  • #11
    анонимен ( преди 2 години )
    Всички коли започнаха да изглеждат еднакво! Скука.
  • #10
    анонимен ( преди 2 години )
    Това е само за балаци. По-добре е 5 годишен немски премеум автомобил където полочаваш истинска класа за парите си
  • #9
    анонимен ( преди 2 години )
    Ужас. По-добре Трибека на старо.
  • #8
    сас ( преди 2 години )
    На картинки, предницата изглежда пълен хаос - светлините са една стилистика, решетката - друга, а над решетката пък има някакви дупки. Ако я видя без логото, ще кажа, че е новото CR-V; Honda напоследък имат такъв хаотичен дизайн. Дано на живо изглежда по-добре. И дано, както колеги са писали, цените да са адекватни.
  • #7
    Грозна... ( преди 2 години )
    оризарщина!
fallback
Последни