IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Минало срещу настояще в спор на ускорение

Вижте как за 20 години се промени понятието "високопроизводителен автомобил" (ВИДЕО)

В началото на века BMW M3 (E46) доминираше на улицата и на пистата, благодарение на високоефективния си 6-цилиндров двигател и задвижването към задните колела. В наши дни обаче технологиите позволяват дори на 3-цилиндров хот-хеч като Toyota GR Yaris, да спори успешно с бавареца.


BMW M3 / Toyota GR Yaris


Това показа и видео, публикувано на канала Carwow, в което двата автомобила се изправят един срещу друг в състезание по ускорение. Под капака на GR Yaris има 1,6-литров тубомотор с 3 цилиндъра и мощност 272 к.с. (370 Нм), като той е съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия. "Японката" тежи 1280 кг.

При BMW M3 (Е46) атмосферният двигател с обем 3,25 литра развива 343 к.с. и 365 Нм, като той е свързан с 6-степенна механична кутия. Задвижването е към задните колела, като баварецът тежи с 200 кг. повече от съперника си.


Категоричен победител в състезанието няма, защото спортните коли от миналото и настоящето печелят в различните дисциплини. Задвижването на четирите колела дава предимство на GR Yais при старт от място, докато M3 не се дава при надпреварата в движение. Хот-хечът на Toyota печели и при спирането, тъй като е по-лек.

Снимка и видео: Carwow

0 от 500
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Иво ( преди 2 години )
    Предпочитам 20г. истински автомобил пред нова сапунерка!
  • #16
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До #18Да не би да признаваш Тойота-та от видеото за "сапунерка".Иначе си прав, че няма смисъл. Полза има единствено за влогърите сътворили тези "тестове".
  • #15
    4 rate up comment 0 rate down comment
    // ( преди 2 години )
    До 16Предлагам ти 20 годишна Тойота Супра 4та генерация с 2JZ-GTE twin-turbo примерно. Ето, спортна стара Тойота, но да е срещу нова сапунерка на BMW. Все пак във видеото сравнението е между нова "сапунерка" с три цилиндъра, срещу "бегачка".Няма никакъв смисъл от подобни спорове, ама защо ти се връзвам и аз...
  • #14
    1 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Този палячовски стестове,нищо не показва, освен, че оризарите след 15 г. направиха автомобил дето да вземе един старт на 15г.БМВ.На 1 миля се вижда, че пада, на писта също ще изгори, на топ спийд и изобщо на всички реални дисциплини. М3/4 има и нов модел и там може да се пробва от па д ъ ка, може и с М2. Те си и знаят де, кой им дава съвременен мотор за Супра. Колкото до 20 г. кола с турбо и 4Х4 може да се пробва с RS4 B5 , RS6 C5.
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Сега е редно да покажат и обратното: 20 годишна Тойота срещу ново БМВ.
  • #12
    1 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Е и 15 годишна ли е 15 годишна с турбо ли е да даже с 4-ри нали това искате джапанските фенове
  • #11
    2 rate up comment 15 rate down comment
    5 series ( преди 2 години )
    Хайде стига глупости! Само като сложа шапката и тениската на БеЕмВе и всички започват да ме оважават пък камо ли да ме видят с бавареца!!!Едно нещо ще кажа само серозни хора избираме Бе Ем Ве!Като кача аверчето(и той с Бе Ем Ве) и слагаме по една дъвка в устите си и започваме яко да дъвчем! Целта е дъвките е да се виждат от остите ни!Няма да ни оважават ли! Всичко живо още малко и ще почне да ни се кланя!
  • #10
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    3 цилиндъра срещу 18?? Хаха лопа ли ти дъската
  • #9
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да предложиш,ама как да предложиш като няма по-бърза 15 годишна турбо от това бмвенце, съответно и от Тойотата,която гаври бмвенцето.
  • #8
    16 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Еми да се пробват, предложи някоя. Тойотката ги е почнала по довмова книга, а е само с 3 цилиндъра.,