IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Има ли шанс новият VW Golf R срещу BMW M4?

Хот-хечът е със задвижване 4x4, но купето е много по-мощно (ВИДЕО)

Изцяло новият VW Golf R вече е на пазара, като значително превъзхожда своя предшественик. Достатъчно ли е това обаче, за да може германският хот-хеч да се противопостави на новото BMW M4 в състезание по ускорение на 1/4-миля?


VW Golf R срещу BMW M4


Новият Golf R е по-мощен от преди, но не чак с толкова много. Хечбекът се задвижва от 2,0-литров турбомотор с 320 к.с., но тестове на стенд показаха, че мощността му е около 340 к.с. Той обаче е и доста по-скъп и по-тежък, като последното е много важно в подобно състезание. Това обаче се дължи и на системата AWD, която му осигурява фантастичен старт.

В същото време M4 Competition отскоро също се предлага със задвижване на четирите колела - системата xDrive на BMW, но в този случай купето е със задно предаване. Неговият 3,0-литров туин-турбо двигател обаче е значително по-мощен - 510 к.с., а и струва два пъти по-скъпо.



Какво обаче се случва на пистата? Точно това, което всички очакват. В началото малкият хечбек има предимство и дърпа напред, но мощността и въртящият момент на двигателя на BMW бързо унищожават това предимство. Въпреки това, Golf R показва съвсем нелош резултат.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 3 rate down comment
    пена ( преди 2 години )
    А айде направете тест с 4х4 версията на бавареца. Тая кола е на задно и е правена да е яка за каране а не за светофарни гонки....
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    ASD ( преди 2 години )
    Значи на градско Голфо че скъса бавареца, а на магистралата с голфа в средната лента, докато баварците прелитат в лявата.Голфа има по-ниска мощност, по-ниско тегло и по-добро сцепление с настилката, което му осигурява бълз старт, и добро ускорение до 90-100км. БМВ-т има по-високо тегло, по-мощен двигател, което осигурява по-висока максимална скорост и по-бързо ускорение след като въздушното съпротивление почне да играе роля над 90км*ч.
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Хахах ( преди 2 години )
    Е бмвто мн повече конье и червени планки за смяна на скоростите..кайне шансе хахаха
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Има, но само ако се състезават у Перник