IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia EV6 GT се надпреварва с 5 суперколи

В драг-състезанието участват Lamborghini Urus, Ferrari California, Porsche 911, Mercedes-AMG GT и McLaren 570S (ВИДЕО)

Новият електрически модел на Kia - EV6, участва в състезание по ускорение срещу Lamborghini Urus, Ferrari California, Porsche 911, Mercedes-AMG GT и McLaren 570S. За надпреварата беше избрана топ-версията на модела с добавка GT, която развива мощност от 585 к.с. Тя ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди и достига максимална скорост от 260 км/ч.


Kia EV6 GT се надпреварва с 5 суперколи


На теория шансовете на всички автомобили са приблизително еднакви. McLaren 570S разчита на мотор с 570 к.с, като вдига 100 км/ч от място за 3,2 секунди. Mercedes-AMG GT има 462 коня под капака и развива 100 км/ч за 4 секунди.

Lamborghini Urus е оборудвано с V8 с 650 к.с. и вдига 100 км/ч за 3,6 секунди. От също време се нуждае и Ferrari Calufornia, чийто мотор е с 560 к.с. Във видеото не се разкрива, коя версия на Porsche 911 участва в състезанието, но може да се предположи, че неговите характеристики не са много различни от тези на останалите.



Четири от петте суперколи губят от Kia EV6 GT, като електромобилът води през по-голямата част от дистанцията 1/4-миля. В крайна сметка обаче той е изпреварен от McLaren 570S. Третото място е за Porsche 911, който изпреварва Mercedes-AMG GT и Lamborghini Urus, а Ferrari California завършва на последно място.

Снимка и видео: Carscoops/YouTube

0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    pbdan ( преди 3 години )
    А защо не направят едно състезание на писта за Ф1 за 10 обиколки например?
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Все едно. Киата е добра, това е безспорно.
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До коментар 7,май не си достатъчно добре с възприятието и осъзнаването да разбереш,че пише .........в надпревара с 5 супер коли. Уточних в коментараси пос 6,че точно този базов модел на Порше не е точно супер кола в сравнение состаналите,които се явяват едни от върховите модели на марката съответно.Освен да напиша чукча писател друго няма какво.Като цяло е глупаво сравнението на елктрички с ДВГ.Тази КИА да я сравняват с електрички от нейния ценови клас,тогава теста ще е разумен и приемлив.
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до 8 ( преди 3 години )
    Точно тая КИА е с 800-волтова система (единствена, освен Порше) и зарежда за по-малко време, отколкото ти си вадиш коричка от носа. *** на Порше-София да видиш как работят 320-киловатови зарядни ;)
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 3 години )
    Бугатито ще се пусне на S PLAID +:)))
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Joj ( преди 3 години )
    Пълна реклама ,нищо общо с истината
  • #8
    2 rate up comment 8 rate down comment
    и след... ( преди 3 години )
    тая засилка ичКИАта почва дъъълго и тягосно да реанимира - на зарядната станция!
  • #7
    10 rate up comment 2 rate down comment
    До 6 ( преди 3 години )
    *** и разумния коментар а Бугати Чирон не искаш ли да изпратят срещу кола за 66 хил. евро
  • #6
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ако от Порше бяха изпратили 911 турбо С,Киака нямаше да вземе дори и стартакакто направи на "слабото" Порше и Макларъна.
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    При пускане на видеото ясно се вижда точно кой модел на Порше стартира Карера 4 Тарга.Дори и без да го пише мога да определя модела с грешка единствено в това дали е "обикновена"Карера или 4/идва от задвижването 4х4/,което вече е простено,но да не можеш да го видиш и да напишеш непознат модел си е направо за смях. Между другото от всичките сравнявани автомобили точно Порше е най "маломощно".