IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой е кралят на драг-спринта при големите SUV?

BMW X6 M Competition се изправя срещу най-бързия кросоувър в света (ВИДЕО)

Екипът на Carwow организира поредната интересна надпревара по ускорение на 1/4-миля, в което един срещу друг се изправиха два забележителни SUV-модела. В случая сили премериха най-бързият кросоувър на света Lister Stealth и BMW X6 M Competition.


BMW X6 M vs Lister Stealth


Фактите сочат, че интересът към подобни машини продължава да расте и производителите реагират много бързо на това. На пазара има доста такива модели, които спокойно могат да се изправят дори срещу суперколи при ускорение на права отсечка на 1/4-миля.

В случая BMW е представен от най-мощния си SUV, под чийто капак се намира 4,4-литров туин-турбо V8 двигател, развиващ мощност от 625 к.с. и 750 Нм. Кросоувърът тежи 2370 к.с. и струва 113 000 британски лири.

Съперникът е Jaguar F-PACE SVR, който обаче е преработен от британската компания Lister и се предлага като самостоятелен модел. Той носи името Lister Stealth, като разчита на 5,0-литров V8 с компресор. Стандартно моторът развива 550 к.с. и 700 Нм, но след доработката мощността скача до 675 к.с. и 881 Нм. Теглото на кросоувъра е 2050 кг, а цената в Обединеното кралство е 120 000 лири.



На теория Lister Stealth би трябвало да има предимство пред баварския конкурент (повече мощност и по-ниско тегло), но на практика явно не е така. Двата съперника дават еднакво време, но X6 M печели спринта. В другите две упражнения обаче британецът взима реванш.

Снимка и видео: Carwow

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Jeep Grand Cherokee Trackhawk Този камион ще ги смаже.
  • #5
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Леле това Х6 колко е грозно особенно отзад, просто не е истина !
  • #4
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ауди и малко проблеми...хАХХАХАХАХА
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    bo ( преди 3 години )
    Е, то се вижда ясно че БМВ-то тръгва по-рано то Джага....
  • #2
    2 rate up comment 16 rate down comment
    Цицо ( преди 3 години )
    Между Мерцедеса БМВто и АУДИ избирам аудито, най-малко проблеми дава.
  • #1
    7 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    Поне БМВ-то стигна до края на пистата без да влезе в сервизен режим :))) Имам лични впечатления от 4.4 мотора на БМВ на М6 540 к.с. 2017 г. През няколко месеца влиза в сервизен режим и е в бокса. Колата беше купена фабрично нова на оперативен лизинг и я карахме предимно в Германия и често на ограничител. Един колега беше написал под друга статия че проблемите на този мотор били до 2013 г. но и 2017 нещата бяха зле. 2020 може и да са оправили проблемите БМВ (силно се съмнявам но е възможно ;)).