IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-мощният и най-бързият всъдеход в света спорят на пистата

Jeep Grand Cherokee Trackhawk и Lamborghini Urus се надпреварат за ускорение (ВИДЕО)

Екипът на Youtube-канала Hennessey организира надпревара между два от най-бързите кросоувъри на планетата - Jeep Grand Cherokee Trackhawk и Lamborghini Urus. Двата автомобила са в заводско оборудване, като се надпреварват на ускорение на 1/4 миля (402 метра).


Jeep Grand Cherokee Trackhawk и Lamborghini Urus.


Jeep Grand Cherokee SRT Trackhawk е оборудван с 6,2-литров V8 HEMI с механичен компресор, който се поставя на моделите Dodge Challenger SRT Hellcat и Dodge Charger SRT Hellcat. Мощността му е 717 к.с. и 875 Нм, като това превръща автомобила в най-мощния сериен всъдеход на планетата.

По официални данни на производителя, SRT Trackhawk ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди и преодолява разстоянието от 1/4-миля за 11,6 секунди, като на финала развива 187 км/ч. Ателието Hennessey Performance предлага ъпгрейд за мотора HPE1000, който позволява увеличение на мощността до 1026 к.с. и 1314 Нм, като в случая ускорението отнема 2,6 секунди, а 1/4-миля се изминава за 10,2 секунди при скорост от 214 км/ч на финала.

На свой ред, Lamborghini Urus е оборудван с 4,0-литров V8 с два турбокомпресора, като развива мощност от 650 к.с. и 850 Нм. Компанията-производител твърди, че това е най-бързият кросоувър на планетата, като се аргументира с неговата динамика. Ускорението от 0 до 100 км/ отнема 3,6 секунди, а максималната скорост е 305 км/ч.



При първият опит всъдеходът на Jeep демонстрира мощно потегляне, но съперникът му го настига и задминава в края на отсечката. Във втория рунд кросоувърът на Lamborghini излиза начело веднага след старта.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500