IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Rimac се извини заради нарушение с Nevera

Клиент на марката вдигна 232 км/ч на тесен път в Хърватия и сам уведоми полицията (ВИДЕО)

Само преди дни хърватския производител Rimac представи серийната си електрическа хиперкола Nevera, която бързо попадна в медиите заради невероятните си характеристики, както и заради факта, че буквално унищожи Ferrari SF90 Stradale в драг-състезание. Сега електромобилът с четири мотора отново е в новините, но този в негативен контекст.


Rimac


Кадри, заснети от салона на Nevera, показват как колата се движи с 232 км по еднолентов път край Дубровник (Хърватия). Зад волана е мъж с шапка, който си позволява скорост със 142 км/ч над позволената и това определено не е по вкуса на основателя и главен изпълнителен директор на Rimac Automobili. Помолен за коментар, Мате Римац заяви, че 41-годишният шофьор сам е уведомил полицията за действията си.

"Нашето отношение е ясно -информираме всички клиенти, гости и служители, че шофирането се случва по обществени пътища и че те трябва да следват закона. Шофьорът от видеото се обади на полицията, която дойде и разговаря с него. Той ще си понесе наказанието, както и всеки друг, попаднал в подобна ситуация. Извинявам се за неудобството", коментира Римац.



По-късно стана ясно, че хърватската компания е организирала събитие за потенциални клиенти край Дубровник и е дала колата на един от тях. Именно той е нарушил сериозно ограничението на скоростта, като спътникът му е качил видеото в социалните мрежи. След това то е било изтрито, но не и в YouTube, където също се е появило.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500