IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тoyota остава вярна на седаните

Японците вярват, че все още има голям пазар за тези автомобили

Последното попълнение в семейството на Toyota Corolla е кросоувърът Corolla Cross, но това не означава, че компанията се отказва от седаните. Представител на японския производител заяви, че марката ще продължи да залага на седани, въпреки че потребителите купуват все повече всъдеходи и SUV-модели.


Toyota Camry


"Инвестирането в седани е добро решение в дългосрочен план, тъй като за тях все още има голям пазар. През последните години продажбите им наистина спаднаха, но сега вече се стабилизират", коментира представител на Toyota.

В компанията смятат да се възползват от действията на основните си конкуренти на пазара, които масово се отказват от седаните. Chevrolet, например, спря производството на Cruze и Impala, а Ford направи същото с Fusion. Само преди дни Mazda обяви, че спира продажбите на Mazda6 в Северна Америка и така на пазара се отваря още място за автомобили от този клас.


Toyota Corolla


От Toyota все пак уточниха, че вероятно ще има промени в портфолиото от седани, които марката предлага. В компанията са убедени, че по света все още има много хора, които не се интересуват от закупуване на кросоувъри и са готови да им предложат продукт, който да ги привлече.

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #2
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 2 години )
    Тойота е най-успешният автопроизводител в историята, така че останалите само се учат от тях. Цялото съвременно промишлено производтво е някакъв степен клонирано от Toyota Production System, а който не го направи просто отива в историята.
  • #1
    23 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Умно! Не съм клиент на Тойота, но не съм и фен на селските автомобили дето ги определят, като градски кросоувъри с основна таргет група желаещите да се клатят на високо, докато газят в кал и дупки!