IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford обясни защо се отказва от седаните

Причината за това решение е само финансова, категоричен е шеф на компанията

През лятото на 2019 година Ford приключи с производството на седаните в гамата си за Северна Америка, като от конвейера слязоха последните бройки от моделите Taurus (на снимката) и Fusion. Едва сега представител на компанията обясни причините за това решение пред изданието Ford Authority.


Ford Taurus


Според вице-президента и ръководител на северноамериканското подразделение на марката Кумар Галхотра, ключовият момент за това решение е фактът, че сегментът на седаните от доста време е в упадък, като тяхната популярност рязко е спаднала през последните 2-3 години.

"Производството на автомобили е бизнес, който поглъща огромни ресурси и затова, когато в компанията стана въпрос за бъдещите инвестиции, то изборът между губещите седани и носещите печалба кросоувъри беше очевиден. Новите ни продукти със сигурност са по-рентабилни и ще компенсират загубата на седаните", обясни Галхотра.

Засега промените засягат само Северна Америка, докато в Европа все още се произвежда седана Mondeo (зад океана той беше известен като Fusion). Бъдещето на модела обаче е под въпрос и на Стария континент, като се очаква той да се превърне във всъдеходно комби, което ще се продава и под ново име.

Снимка: Ford

0 от 500
  • #3
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Росен ( преди 3 години )
    СУВ, Джипче, Кросоувърче, както искаш го наричай - първи избор за мутри и метреси :)
  • #2
    24 rate up comment 1 rate down comment
    пепи ( преди 3 години )
    Почнете да правите коли а не Франкенщайн.Всяк нова кола е натъпкана с куп простотии които и вдигат цената и после няма продаване . Я правете само коли,да видим дали няма да ви излезнат сметките .Кола с крушки климатроник радио с блутут и круиз контрол.Всичките други простотии си ги задръжте.Лед светлини,инфо системи дисплеи подгряване на *** в Испания и още и още глупости.
  • #1
    21 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    кой каквото си надроби... искаме цуф - те ти цуф... същата кола с 5см нагоре и цената х2 :) ай честито на печелившите.