IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford готви туин-турбо версия на 7,3-литровия V8 Godzilla

Новата версия на огромния мотор ще развива около 700 конски сили

Американският производител Ford представи своя 7,3-литров двигател Godzilla V8 през 2020 г., като той замества използвания преди това стар модулен V8 мотор. Сега се оказва, че компанията работи по негова нова версия с двойно турбо, която вече е наречена Megazilla, съобщава изданието Ford Authority.


Ford V8


Според информацията, вариантът с принудителна индукция вече се тества на поне два модела от серията Ford Super Duty. Все още няма яснота дали новата версия изобщо ще стигне до производство и кога ще стане това, но е факт, че в момента се провеждат реални изпитания на мотора. За целта прототипите са получи допълнително оборудване.

Всъщност, първите съобщения, че Ford работи по помощна версия на Godzilla се появиха още през декември, но едва сега излизат подробности. В момента най-мощната модификация на двигателя е 430 к.с., но е известно, че потенциалът му е много по-голям.


Ford F-250


Някои компании за тунинг вече успяха да извлекат над 710 к.с. от мотора, така че се очаква след фабричните подобрения, направени от Ford, мощността на задвижващия агрегат да е приблизително толкова.

Снимки: Ford

0 от 500