IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford обяви готовност за пълен отказ от стандартните двигатели

Американският производител не посочи конкретни срокове за пълна електрификация

Само преди дни компанията Ford представи електрическия пикап F-150 Lightning и разкри плановете си преминаване на електричество. Както съобщава Automotive News, производителят се подготвя за отказ от моделите с двигатели с вътрешно горене и подготвя електрификация на моделната си гама.


Ford гама


Според президента на северноамериканското подразделение на Ford - Кумар Галхотра, самият той вече си представя момента, в който марката ще обяви дата за пълно преминаване на електроенергия. Топ-мениджърът обаче не посочва конкретен срок, както вече направи големият конкурент General Motors, който смята да премахне от гамата си двигателите с вътрешно горене през 2035 година.

Плановете за производство на електромобили при Ford до голяма степен ще зависят от това, как пазарът ще приеме пикапа F-150 Lightning, а също така и от продажбите на Mustang Mach-E и E-Transit. В компанията смятат, че страните, в които е представена марката, имат различна готовност за приемане на електрически транспорт, като дават за пример европейския и американския пазари.

"Ясно е, че на някои пазари моделите с двигатели с вътрешно горене ще се задържат по-дълго от останалите и ние нямаме право да ги пренебрегнем. На други обаче електрификацията се случва много бързо и ние сме напълно готови да се справим с това предизвикателство", коментира Галхорта.

Снимка: Ford

0 от 500