IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Golf R Mk7.5 с двигател от Audi RS3 звучи брутално

Под капака на доработения хот-теч има над 800 конски сили (ВИДЕО)

Ако се вярва на слуховете, в началото на 2020 година във Volkswagen са имали намерение да поставят редовия 5-цилиндров двигател от Audi RS3 в новия Golf R Mk8. Легендата обаче твърди, че от компанията с 4 кръга в емблемата са отказали и са принудили колегите си от Волфсбург да заложат на своя 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра, като му добавят малко мощност.


VW Golf R Mk7.5


Собственикът на този Golf R Mk7.5 обаче явно не е бил съгласен и е взел нещата в свои ръце, като е премахнал от колата си оригиналния двигател и е поставил 2,5-литровия агрегат от Инголщад. Подобни проекти не са рядкост през последните години, но този е трябвало да превъзхожда всички опити до момента.

Самият автомобил принадлежи на ползвател на Instagram с прозвището gry_r800, който има над 25 000 последователи. Неговият канал е посветен именно на хот-хечовете, като започва с покупката на този Golf R и превръщането му в истинско чудовище, каквото е днес.

Модифицираният Volkswagen се сдобива с 5-цилиндровия мотор TFSI, който носи кодовото име DAZA. Това означава, че той е от времето, преди Audi да се сблъска с проблема с вредните емисии на този двигател. Стандартно той развива 400 к.с. и 480 Нм, което, само по себе си, не е лошо постижение.



Тук се намества експертите от фирмата SAR-Turbotechnik, които отговарят за замяната на мотора. Те оборудват двигателя на Audi с комплект TTE700 от Turbo Engineers. Друга компания - MTR-Performance, обработва софтуера и крайният резултат е Golf R, способен да развие над 800 к.с. и 800 Нм въртящ момент.

Снимка и видео: Instagram

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Рено ентусиаст ( преди 2 години )
    И накрая аз минавам с Теслата и ги нсрвам и двамата после оня от голфа ми вика *** и аз му намирам адреса му паля лйняния голф с туба бензин просто щото мога
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Щирлиц ( преди 2 години )
    Е как точно един двигател,монтиран в автомобил,звучи "брутално"!?В каква тоналност е изпълнението,минорно,или мажорно звучи,м?