IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко бърз всъщност е новият VW Golf R?

Хечбекът беше изпробван на германска магистрала (ВИДЕО)

Volkswagen напълно преобрази Golf R след излизането на осмото поколение на стандартния мода, като го превърна в една много мощна и много бърза кола. Доказателство за това е и видео, публикувано в YouTube-канала Automann TV, в което хот-хечът развива впечатляваща максимална скорост на германска магистрала.


VW Golf R


Автомобилът успява достигне 289 км/ч - поне толкова показва скоростомерът. Според GPS-устройството за измерване, поставено в салона, скоростта е по-ниска - 276 км/ч, като и това е забележително постижение за модел от този клас. В случая Golf R е оборудван с допълнителен пакет Performance, който му осигурява по-висока максимална скорост в сравнение със стандартните електронно ограничените между 250 и 268 км/ч.

Преди теста за максимална скорост водачът пробва хечбека за ускорение от 0 до 100 км/ч, като успява да постигне 4,51 секунди. Това е по-бързо от обявените от Volkswagen 4,7 секунди. Човекът зад волана отбелязва, че скоростта е електронно ограничена на 276 км/ч, но предполага, че това не е лимитът на автомобила и познава.



Задвижването на новия VW Golf R става с 2,0-литров турбодвигател с 4 цилиндъра, който развива 320 к.с. и 420 Нм. Моторът се съчетава с 6-степенна механична или 7-степенна DSG скоростна кутия и и със система за задвижване на четирите колела VW 4Motion.

Снимка и видео: Automann TV

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    И накрая идва една KIA EV 6 и за 3,5 сек отвява Гоуфо хахаа
  • #3
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Фен на немските авто ( преди 3 години )
    Глупости това не мога да го повярвам за това ускорние ня Бенца S600 V12 дето е 520коня му дават 4.6 пък тоя пиклив голф с 4 цилиндъра и 320коня да го прави същото
  • #2
    6 rate up comment 21 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Едно време двигатели с много коне се слагаха само в големи автомобили, защото бяха обемни и тежки. Сега с тези 4 цил. двигатели от които изкарват по 400коня някой производители, малките коли станаха много бързи. Въпреки всичко за тези пари повечето хора биха предпочели по-висок клас, вместо този много бърз голф. Голфа си остава кола за малки мъже ако ще и 1000коня да е.
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    хейт,хейт,хейт