IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Битката за Германия - 4 хот-хеча спорят на писта

Новият VW Golf R се изправи срещу Mercedes-Benz A35 AMG, BMW M135i и Audi S3 (ВИДЕО)

Екипът на YouTube-канала CarWow организира поредното състезание, чиято основна цел беше да провери възможностите на новия VW Golf R в директен двубой срещу основните му германски конкуренти на пазара. Редом с него на старт на пистата - в случая полоса са излитане и кацане на самолети, застанаха Mercedes-Benz A35 AMG, BMW M135i и Audi S3.


 VW Golf R, Mercedes-Benz A35 AMG, BMW M135i, Audi S3


Новият VW Golf R разчита на 2,0-литров бензинов турбомотор с 320 к.с., който може да се съчетае с 6-степенна механична или 7-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя. Има и система за задвижване на четирите колела, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,0 секунди.

Неговият най-близък "роднина" е Audi S3, при който 2,0-литровият турбомотор развива 310 к.с. Той е съчетан със 7-степенна роботизирана скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела quattro.

На свой ред, Mercedes-Benz A35 AMG разчита на 2,0-литров турбомотор с 306 к.с., който е съчетан с 9-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. Същите показатели има и BMW M135i, при който моторът е 2,0-литров с турбо и 306 к.с., като е съчетан с автоматик с 8 предавки и система xDrive.



Появилите се по-късно от останалите Volkswagen Golf R и Audi S3 се оказват по-бързи от конкурентите си и така взимат реванш за аналогичен сблъсък от 2019 година, в който същите тези BMW M135i и Mercedes-AMG A 35 се надпреварваха с предишните поколения на VW Golf R и Audi S3.

Снимка и видео: Carwow

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Отново ( преди 3 години )
    Магаре зад волана на Мерцедес! Откъде ли Мат ги намира, станаха цяло стадо.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Точно за драг рейс си ги купувам колите ;) Нека да ги видим на писта.
  • #6
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Мерцедесче и 600 коня да сложат на тая грозна табуретка пак няма да изглежда спортно и ще прилича на колата на чичка.
  • #5
    2 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Мерцедес имат версия 421 коня и ще ги размаже всите.
  • #4
    11 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тука има точно 2 хот хеча,които изглеждат спортно и красиво и това са Ауди А3 и Голф 8 , другите две са грозни табуретки, тумбести като тулумбички и изглеждат анти-спортно.
  • #3
    4 rate up comment 5 rate down comment
    до тесла фен ( преди 3 години )
    Объркал си се нещо! Тука става въпрос за Автомобили, мой! Айде къш от тука!
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Да бе, ама Голфа е топ изпълнението.Докато двигателите на БМВ и Мерцедес са базирани на обикновени такива.При Мерцедес в случая, е пипната версия на мотора от А250.Но въпреки всичко Голфа е много добър.Жалко, че няма такава версия на Леон.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Благодаря ( преди 3 години )
    Благодаря очаквах тази статия още като вчера излезе това клипче.ВАГ отговори абсолютно безкомпромисно на БМВ и Мерцедес.. Реално както каза и Мат няма как Голфа да е 320кс за да е толкова по бърз от другите там реално да не по малко от 350 ако не и малко отгоре.Новия Голф Р е просто оръжие за унищожаване!!!!!;