IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как обикновена "Нива" се превръща в луксозна кола за всеки ден

Собственикът иска да докаже, че всъдеходът може да има и друго приложение

ВАЗ-212140 е напълно достоен всъдеход, но на външен вид, а също така и в салона, машината си е откровено грозна и максимално опростена. Героят на следващия материал е решил да поправи всички тези недостатъци и да преобрази своята "Нива". Той кара колата само в града, където се изисква повече комфорт.


Lada Niva


Първото, което се набива на очи, са джантите на известната марка Hamann. Техният диаметър е 22 цола, а размерът на гумите - 275/30 отпред и 295/30 отзад. Разбира се, за да се поставят подобни колела, се е наложило доработка на подкалниците. Първоначално е премахнат излишния метал, а после са поставени специални разширители.

Промените са засегнати и металните брони, които са заменени с пластмасови от съвременната модификация Lada 4×4 Urban. Те също са срязани, за да може колелата да не опират при завой или при снижаване на окачването. Всичко е добре изпипано и изглежда сякаш е направено в завода.


Lada Niva


Задните светлини са обновени, а предните са взети от G-Class. Оказва се, че като диаметър фаровете на двата модела - на всъдехода на Mercedes и на този на Lada са напълно еднакви. Закрепването им е различно, като при германския модел то е с много по-сложна система заради допълнителните ксенонови елементи. В случая те са заменени от по-компактни елементи на основата на светодиоди.

Приликите с G-Class не приключват дотук. Светодиодната планка на покрива също е от "Гелендваген", като е разработка на ателието Mansory. Въздуховодът на предния капак също е взет от германския всъдеход, докато вградените мигачи са взаимствани от Lada Granta. Решетката на радиатора пък е от обновената "Нива".


Lada Niva


За модерния вид на автомобила помага и използваният от собственика винил. Той умишлено е в различни цветове, като картините върху него са нанасяни от специално нает за целта дизайнер.

Промените в салона също са много. Оригиналните седалки са изхвърлени, като вместо тях са поставени кресла от BMW E46 с електрическо управление, което работи напълно. Задният ред също е от BMW, като за да бъде поставен се е наложи да са свали и промени каркаса.


Lada Niva


Предният панел и панелът с подлакътник са от Mercedes-Benz W164. Вътрешната част на централната консола е направена наново, за да може в нея да бъдат поместени бутони от модела на ВАЗ. Панелът за управление на климатика и USB-изходът са от Kia Rio. Променине са вътрешна част на вратите и облицовката на лоста на скоростната кутия, а останалите елементи са обшити с естествена кожа и алкантара.

При всички тези доработки оригиналният волан не се вписва по никакъв начин и той е заменен с кормило от Kia Optima. Всички бутони на него работят - и мултимедията, и телефонът, и бордовият компютър. Това е отнело и най-много време, тъй като се е наложила покупката на специален програматор, с чиято помощ са настроени всички системи.


Lada Niva


Приборният панел е от по-съвременния Chevrolet Niva, както и лостчетата за активиране на мигачите и за смяна на режима на частичките. При него също се е наложила доработка, тъй като за работа в автоматичен режим се налага поставянето на допълнителен датчик.

Поставена е и нова аудосистема, но голяма изненада е таванът "Звездно небе", който може да бъде видят единствено при модели на Rolls-Royce. Той може да променя режимите си, като това става както с бутони в салона, така и със специално приложение на смартфон. Вътрешното осветление е от Mercedes-Benz W222.

Още снимки на преобразения руски всъдеход - вижте в галерията:

Технически автомобилът не е променян - двигателят, окачването, спирачките и трансмисията са от оригиналния модел. Собственикът обаче планира подобрения и в тази посока, като се готви да постави 3,0-литров турбодизел от BMW X5.

Снимки: Auto Mail

0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Аман ( преди 2 години )
    Злобари и разбирачи
  • #11
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    И граЦките селянки ти искат трактора да ходят с него на бал. А всички дружно ще ти връщаме субсидийте, които си си издействал по програма чрез системата "имама човек" и които харчиш за всякакви глупости, но не и да направиш смислено и рентабилно производство.
  • #10
    4 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Много ясно. Пък и "нов Майбах" не съществува в правния мир от 10тина години (или поне 5). И беше на платформа, която по възраст гони нивата :D. И беше пълен с проблемна електроника от зората на широкото използване на сложни електронни модули с ниска производителност и не чак толкова работещ софтуер. Та си звучи скъпо като да караш кайен от първита, та и по-зле. Което като си на село не го броим- там караш немски премиум за да ходиш до градО и нива за да обикаляш доматиту.
  • #9
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Мер Бенц ( преди 2 години )
    Толкова много ( мозъци) на едно място ! Авто критици и разбирачи ! Има си човека средства , има си желание и го прави . За вас дори нов Майбах ще е пълен с критики ! ( Мозъци ) !
  • #8
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Нико ( преди 2 години )
    На един селянин с потури му сложили костюм трандафори папионка ама пак си е останал ***,карах Лада шевролет на 15 х км контактния ключ не работеше с едно весящо копче се включваше стартера акумулатора не държеше ток и нещо като раздрънкана возия на нова кола
  • #7
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Андрей ( преди 2 години )
    Нивата си е кола за нивата друго нищо не може да стане от нея
  • #6
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Иван ( преди 2 години )
    И с това никакво междуосие, абе пак си е грозно, язък за парите.
  • #5
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Синдикат на Ало Изма ( преди 2 години )
    От утре и аз ставам "журналисти"! Ще пиша и разтягам локуми за всеки един клип в тубата който изгледам , и ще давам "компетентно мнение" за всичко! От автомобил и готварство до размножителния период на таралежите!
  • #4
    12 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Руски сюрелизъм в стил GTA San Andreas, роден от недоразвит тийнейджърски ум сутрин рано в тоалетната след цяла нощ промиване на оригиналната идея с водка
  • #3
    22 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За вложените пари под формата на работа, части и време можеше да си купи БМВ Х5. Ама друго си е си УнИкАлЕн.....нале.